Ana SayfaÇalışma YaşamıDiyarbakır’da iki sağlık çalışanına şiddet

Diyarbakır’da iki sağlık çalışanına şiddet

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde iki sağlık çalışanına şiddet uygulandı. Diyarbakır Sağlık Platformu yaşanan durumu protesto ederek, son yedi yılda 91 binden fazla şiddet vakasının yaşandığına dikkat çekti.

Diyarbakır Sağlık Platformu, Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde iki sağlıkçının şiddete uğramasını protesto etti.

Platform, söz konusu protesto eylemini şiddetin yaşandığı hastane önünde yaptı.

Eyleme platform bileşeni SES Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Tabip Odası, Diyarbakır Diş Hekimleri Odası, Sosyal Hizmetler Uzmanları Derneği Diyarbakır Şubesi, Mezopotamya Psikologlar İnisiyatifi yöneticileri ve üyeleri katıldı.

“Arkadaşlarımız asla yalnız değil”

Burada yapılan açıklamada konuşan SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, sağlıkta şiddetin artarak devam ettiğini belirterek, yaşanan sorunların kaynağının sağlık alanında uygulanan politikalar olduğunu söyledi.

Güldiken, 6 Mart’ta Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servis’inde sağlıkçılar Umut Yanık ve Reyhan Güneş’in hasta yakını tarafından darp edildiğini, sonrasında aynı hasta yakını tarafından “Benim kim olduğumu biliyor musunuz” tehditlerine maruz kaldığını aktardı ve ekledi:

“Arkadaşlarımız daha sonraki günlerde bir Diyarbakır milletvekilinin danışmanı ve İl Sağlık Müdürlüğü’nden bir yetkili tarafından aranmış ve uzlaşmaları istenmiştir. Uzlaşma, böyle olmaz.
“Şiddeti önlemek için taleplerimiz ve önerilerimiz dikkate alınırsa, zaten bu olaylar da yaşanmayacaktır. Arkadaşlarımız asla yalnız değildir, bu sürecin hukuksal olarak da takipçisi olacağız.”

91 binden fazla şiddet vakası

Son yedi yılda 91 binden fazla şiddet vakasının yaşandığını ifade eden Güldiken, her saat birden fazla, her gün ise ortalama 40 sağlıkçının sözlü veya fiziksel şiddete maruz kaldığını belirterek, şunlara dikkat çekti:

“Kimisi psikolojik olarak yıpranıyor, kimisi ağır yaralanıyor, kimisi ise yaşama gözlerini yumuyor. Şiddet uygulayanlar ise mahkemelerden sembolik bile denilemeyecek cezalar alıyor ya da serbest bırakılıyor.
“Siyasi iktidar ise haberlerde gündem olmuşsa veya ölümle sonuçlanmışsa, sadece açıklama yapmakla yetiniyor; şiddet ve mağduriyet karşısında caydırıcı adımlar atmaktan kaçındıkları gibi sağlıkçıları itibarsızlaştırarak emeklerini fiilen değersizleştiriyor.”

Mezopotamya Ajansı



Önceki Haber
İstanbul Newrozu'nun programı belli oldu
Sonraki Haber
Kürt sorunundan ekonomiye: DEVA'nın parti programında ne var ne yok?