Ana SayfaGüncelDTO’dan uyarı: Hekimler kendini virüsten koruyamaz durumda

DTO’dan uyarı: Hekimler kendini virüsten koruyamaz durumda

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Mehmet Şerif Demir, kentteki hastanelerin Corona virüsü testi yapabilecek bir donanıma sahip olmadığını söyledi. Sağlık çalışanlarının durumuna da dikkat çeken Demir, “Virüsten korunacak elbise ve eldiven dahil birçok malzeme yok. Yani hekim kendini virüsten koruyamaz durumda” diye belirtti.

Türkiye’de de ilk ölüme neden olan yeni tip Corona virüsü (Covid-19) salgınına karşı sağlık meslek örgütleri hastanelerde yeterli önlemlerin alınmadığını belirtiyor.

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Mehmet Şerif Demir, Corona virüsü testlerinin yapıldığı iller arasında yer alan Diyarbakır’daki hastanelerin test yapabilecek bir donanıma sahip olmadığını söyledi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Demir, kentteki hastanelerde yeterli donanım bulunmadığı için virüs şüphesi bulunan insanlardan alınan örneklerin Ankara’ya gönderildiğini kaydetti.

Fotoğraf: MA

Diyarbakır’daki hastanelerin yeterli donanıma kavuşturulması gerektiğini ifade eden Demir, tablonun şu an çok kötü durumda olduğunu belirterek şunları söyledi:

“İnsanlara kolay bir şekilde bulaşan bu virüs hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Bir olan vaka sayısı 18’den 47’ye, daha sonra 98’e ulaştı. Bir kişi de yaşamını yitirdi. Bunun temel nedenlerinden biri de yapılan uyarılara kulak asılmaması.
“Türkiye’nin komşu olduğu ülkeler ile AB ülkelerine görülen vakalardan kaynaklı sağlık örgütleri hükümeti defalarca kez uyardı. Ancak bu uyarılar dikkate alınmadı. Geç olsa da kalabalık olan yerler için bazı kararlar olumlu. Ancak kalabalık yerler için daha fazla önlem alınması gerekiyor. Hastalığın en çok yayıldığı yerler bu kalabalık yerler.”

Sağlık çalışanların bu süreçte yaşadığı veya yaşayacağı sıkıntılara da değinen Demir, “Sağlık çalışanları virüsün bulaşmasında tehlikeli bir konumdalar. Diyarbakır’daki durum ise vahim denilecek halde” dedi ve ekledi:

“Virüsten korunacak elbise ve eldiven dahil birçok malzeme yok. Yani hekim kendini virüsten koruyamaz durumda. Günde 100’ün üzerinde hastaya bakan hekimler yoğun bir iş temposu altında çalışıyor. Çalışma koşuları zaten yıllardan beri kötü, bir de virüsün oluşturduğu tehlike durumu var. Yani sağlıktaki sorun virüsün önüne geçebilecek bir konumda değil. Acilen bu sorunların giderilmesi gerekiyor.”

Canlı Blog | Türkiye’de de ölüme neden olan ‘Corona’da son durum





Önceki Haber
ABD başkanlık seçimleri: Demokratların yarışında Biden üstünlüğü sürdürüyor
Sonraki Haber
HDP'den iptalin ardından alternatif kutlama: Newroz her yerde