Ana SayfaGüncelDünya Sağlık Örgütü’ne göre Corona’da pandemi tehdidi ‘gerçekçi’

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre Corona’da pandemi tehdidi ‘gerçekçi’

HABER MERKEZİ – Dünya Sağlık Örgütü Corona virüsün pandemik hal alma tehdidinin “gerçekçi” olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada “Ama bu, tarihte kontrol edilebilen ilk pandemi olacak” denildi.

Tüm dünyayı etkileyecek düzeyde yayılan salgın hastalıklar için kullanılan “pandemi”, Corona virüsü için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından telaffuz edildi.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip Corona virüsün pandemi haline gelme tehdidinin, virüse yakalanan ülke sayısının artmasıyla “gerçekçi” olmaya başladığını belirtti.

Ghebreyesus, “Şimdi, yeni tip Corona virüs bu kadar ülkeye yayılırken pandemi tehdidi giderek daha gerçek haline geliyor. Ama bu, tarihte kontrol edilebilen ilk pandemi olacak” dedi.

Çin’de hastaların yüzde 70’ten fazlası iyileşti

Daha önce 104 ülkede toplamda 109 bin 343 kişinin yeni tip Corona virüse yakalandığı bildirilmişti.

Çin’de 80 bin vakanın yüzde 70’inden fazlasının iyileştiğini aktaran Ghebreyesus, bunun 58 bin 600’den fazla kişi olduğunu belirtti.

Ghebreyesus, Çin’de virüsten ölenlerin yüzde 20’den fazlasının 80 yaş üstü vatandaşlar olduğunu belirterek de, “Bu, kalp hastalarına göre yüzde 13, şeker hastalarına göre yüzde 9, solunum problemi olan insanlara göre yüzde 8 ve kanser hastalarına göre de yüzde 7.5 daha fazla” dedi.


Avrupa’da hızla yayılıyor: Almanya’da Corona’dan ilk ölümler

Corona’da çevresel faktör etkisi: Tuvalette gelişiyor, dezenfektanla ölüyor




Önceki Haber
Tutuklu Osman Kavala'ya ‘casusluk’ suçlamasıyla da tutuklama
Sonraki Haber
Yargıtay başsavcılığı Eren Erdem'in tutuklanması için onay istedi