Ana SayfaGüncelEdirne Valiliği: Yunanistan sınır birlikleri ateş açtı, bir mülteci öldü

Edirne Valiliği: Yunanistan sınır birlikleri ateş açtı, bir mülteci öldü

HABER MERKEZİ – Edirne Valiliği, Yunanistan sınırında mültecilere silahla ateş açılması sonucu bir kişinin hayatını kaybettiğini, beş kişinin de yaralandığını duyurdu. Yunanistan hükümet sözcüsü ise bu açıklamayı yalanladı.

Türkiye’nin Avrupa’ya gitmek isteyen mültecileri engellememe kararının ardından ‘kapıları açması’ ile birlikte Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarında insani kriz yaşanıyor.

Edirne Valiliği, Pazarkule Sınır Kapısı’ndan Avrupa’ya geçmeye çalışan mültecilere Yunanistan güvenlik güçlerinin silahla ateş açtığını duyurdu.

Açıklamada, TBMM İnsan Hakları Komisyon üyelerinin bölgeyi ziyareti sırasında “Yunanistan polis ve sınır birliklerince ses, sis, gaz bombaları, plastik mermi ve gerçek mermiler kullanılarak ateş açılmıştır” denildi.

Açılan ateş sonucunda altı mültecinin yaralandığı bildirilen açıklamada, göğüs bölgesinden yaralanan ve kimliği tespit edilemeyen bir erkek mültecinin kaldırıldığı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, “Meydana gelen ölüm ve yaralanma vakaları ile ilgili Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Atina’dan yalanlama

Yunanistan hükümet sözcüsü Stelyo Petsas ise Edirne Valiliği’nin açıklamasını yalandı.

BBC Türkçe’nin haberine göre Türkiye’yi “yalan haber yaymakla” suçlayan Petsas, “Daha önceki yalanlamamızı tekrar ediyorum. Böyle bir şey yaşanmadı. Yunan yetkililer ateş açmadı” dedi.


Türkiye-AB sınırında insani kriz, Avrupa’dan mülteci karşıtı açıklamalar


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rusya: Türkiye uluslararası hukuku ihlal edip İdlib'e asker yığıyor
Sonraki Haber
Mardin'de HDP ve TJA'lı kadınların 8 Mart buluşmasına engel