Ana SayfaGüncel“Elleri yıkayın” deniliyor ama okullarda yeterli temizlik malzemesi yok

“Elleri yıkayın” deniliyor ama okullarda yeterli temizlik malzemesi yok

HABER MERKEZİ – Milli Eğitim Bakanlığı ‘Corona’ya karşı ellerin sıkça yıkanması gerektiğine dikkat çekerek önlem alınmasını istese de bazı okulların tuvaletlerinde yeterli sabun ve tuvalet kâğıdı yok. Okullarda son yıllarda özellikle temizlik çalışanlarının sayısının azaltıldığına dikkat çeken Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Corona vesilesiyle gündeme gelen bu durumun yarattığı tehlikeye dikkat çekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni tip Corona virüsüne karşı önlem alındığını açıklamıştı. Ancak Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, okullarda yeteri kadar temizlik malzemesi bulunmadığını söyledi.

Cumhuriyet’ten Figen Atalay’ın haberine göre Yıldırım, “Öğrenci başına düşen kullanım alanının yetersizliği bir tarafa, lavabolarda temizlik malzemeleri (sıvı-katı sabun, tuvalet kağıdı) neredeyse hiç bulunmamaktadır” dedi.

Birçok okulda öğrencilerin kendi temizlik malzemelerini çantalarında evden kendilerinin götürüp getirdiğini söyleyen Yıldırım, okullardaki temizlik sorunlarına dair şunları aktardı:

“Son 18 yıl içinde Milli Eğitim Bakanlığı’nda en çok tasarrufa gidilen başlık, okullarda hizmetli ve memur statüsünde çalışanların azaltılması yönünde olmuştur.
“Önceki yıllarda her okulda birkaç hizmetli bulunurken günümüzde okul başına, o da ancak büyük okullarda olmak üzere, bir kişi belki bulunmaktadır.
“Okulun, sınıfların süpürülüp silinmesi geçmiş yıllarda her gün yapılırken günümüzde hizmetli eksikliği nedeniyle haftada bir-ikiye düşmüş durumdadır.”

MEB “ellerinizi yıkayın” diyor

Okullardaki durum buyken Milli Eğitim Bakanlığı’nın sosyal medyada hesaplarından paylaşılan videoda ellerin sık yıkanması gerektiğine dikkat çekiliyor.

https://twitter.com/tcmeb/status/1235924858393026560?s=20

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’de ilk ‘Corona’ vakasının tespit edildiğini açıklamıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da virüs nedeniyle okulların tatil edilmesinin değerlendirildiğini belirtmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ndeki cinsel taciz soruşturmasına 'görevsizlik'
Sonraki Haber
İzmir'de Ercüment Akbaşoğlu kendisinden boşanan Melek Dağyel'i öldürdü