Ana SayfaGüncelErdoğan: Avrupa’ya yönelenlerin sayısı yakında milyonlu rakamlarla ifade edilecek

Erdoğan: Avrupa’ya yönelenlerin sayısı yakında milyonlu rakamlarla ifade edilecek

HABER MERKEZİ – Suriye’de Şam yönetimini “Belirlediğimiz sınırların dışına çıkmazlarsa boyunlarının üzerindeki o baş da kalmayacak” sözleriyle tehdit eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve İran’a “Sizinle herhangi bir derdimiz yok” diye seslendi. Avrupa’ya açılan kapıların artık kapanmayacağı mesajını da veren Erdoğan, sınıra yönelen mülteci sayısının yakında milyonlu rakamlarla ifade edileceğini söyledi.

Ankara’da, partisinin Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre Merkezi’ndeki İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib’deki operasyon ve mültecilerin durumuna dair açıklamalarda bulundu.

“İdlib’deki operasyonlarımızı 34 şehidimizden sonra kapsamlı hale getirdik” diyen Erdoğan, Türkiye’nin ‘gücünü göstermeye henüz başladığını’ söyledi.

Şam yönetimine “Bir an önce Türkiye’nin belirlediği sınırların dışına çıkmazlarsa boyunlarının üzerindeki o baş da kalmayacak” sözleriyle tehdit eden Erdoğan, sahada Suriye ordusunu destekleyen Rusya ile İran’a ise şöyle seslendi:

“Türkiye Suriye’de şu ana kadar ne Rusya’yı ne İran’ı doğrudan hedef almamıştır. Suriye’de bizim sizinle herhangi bir derdimiz yok. Rejim unsurlarını imha ediyoruz. Bu hassasiyetimize de saygı gösterilmesini istiyoruz.
“Bu mücadele bizim şahsi tercihimizle değil. Milletimizin topyekün iradesiyle yürütülmektedir. Suriye’deki oyunu milletimizle birlikte gördük. 15 Temmuz’da neden milletimiz sokağa çıkmışsa Türkiye bugün de aynı sebeple Suriye’dedir.
“Türkiye mücadelesini herhangi bir ülkeye, kuruma, güvenerek değil, kendi yüreğine, bileğine, insanına, imkanlarına dayanarak yürütmektedir.”

Avrupa’ya “mülteci” tehdidi

Erdoğan, Türkiye’nin sınırları açmasının ardından Avrupa’ya geçmek isteyen mültecilerin durumuna dair de konuştu.

Sınırların açıldığı andan itibaren Avrupa’ya yönelenlerin sayısının yüz binler olduğunu söyleyen Erdoğan, bu sayının yakında milyonlu rakamlarla ifade edileceğini vurguladı.

“Batı’nın sadece göçmen korkusuyla söylediği sözler gerçek hayatta karşılık bulamıyor. Bize ‘kapıları açmayın’ diyorlar. Bunlar biz latife yapıyoruz sandılar. ‘Kapıları kapatın’ diyorlar. O iş bitti artık. Şimdi Batı hesap verecek. Nereye? Dünya Yüksek Mülteciler Komiserliği’ne. Mültecilere karşı takındıkları tavır nedeniyle. Gaz bombası atmak suretiyle, gerçek bomba atmak suretiyle yıldırmaya çalışanlar uluslararası camiada hesap verecekler.
“Bu akşam telefon talebinde bulundular. Almanya ve Bulgaristan ile görüşme var. Perşembe Rusya Devlet Başkanı ile görüşmemiz olacak.
“Sınırlarımızı açtığımız saatten beri Avrupa’ya yönelenlerin sayısı yüz binler oldu. Bu sayı yakında milyonlu rakamlarla ifade edilecek.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Şubat ayında erkekler 22 kadını öldürdü
Sonraki Haber
OECD 'Corona' nedeniyle küresel büyüme tahminini düşürdü