Ana SayfaGüncelErdoğan: Bir vaka var, salgın değil tek bir örnek

Erdoğan: Bir vaka var, salgın değil tek bir örnek

HABER MERKEZİ – Türkiye’de ilk Corona virüsü vakasının görülmesinin ardından partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa kaynaklı bir vaka olduğunu belirterek, “salgın değil tek bir örnek” dedi. Erdoğan, virüs tespit edilen kişinin sağlık durumunun da iyi olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gece Türkiye’de ilk Corona virüsü (Covid-19) vakasının görüldüğünü duyurmuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa’dan gelen bir yurttaştan virüsün tespit edildiğini, bu kişinin durumunun iyi olduğunu ve ailesinin de izlendiğini söyledi.

“Avrupa kaynaklı, salgın değil tek bir örnek” diyen Erdoğan, yurttaşlardan sağlık personelinin tavsiyesine uymalarını rica ederek “Bu virüsten korunmanın en önemli yolu temizlik. Geçen haftadan beri tokalaşmayı bıraktık. Özellikle yaşlılarımızın ve bünyesi zayıf vatandaşlarımızın en azından bir süre kalabalık yerlerden uzak durmaları gerek” diye konuştu.

“Daha ağır karşılık vermekten kaçınmayız”

5 Mart’ta Rusya’nın başkenti Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yaptığı görüşmenin ardından İdlib’de yürülüğe giren ateşkese de değinen Erdoğan, ateşkes kararının ardından İdlib halkının ilk defa rahat nefes aldığını söyledi ve ekledi:

“Ama rejim güçlerinin ne kadar uyacağı belli değil. Daha şimdiden ufak tefek de olsa ihlaller var. Karşımızdakiler sözlerini tutmazsa bir öncekinden daha ağır karşılık vermekten kaçınmayız.”

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Erdoğan, “Bay Kemal 12 gözlem noktası var. İstersen seni oraya da gönderebiliriz” dedi.


Sağlık Bakanlığı evde yapılması gerekenleri sıraladı

Corona virüsünden temel korunma yöntemleri

Corona virüsü Türkiye’de

BBC’nin sunumuyla: Corona virüsünden nasıl korunuruz?

Corona’da çevresel faktör etkisi: Tuvalette gelişiyor, dezenfektanla ölüyor




Önceki Haber
Sadece bir yılda ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten 100 bin kişi soruşturuldu
Sonraki Haber
Urfa'da iki işçi servisi çarpıştı: 18 kişi yaralandı