Ana SayfaGüncelErdoğan: Kapıları açınca telefonlar gelmeye başladı

Erdoğan: Kapıları açınca telefonlar gelmeye başladı

HABER MERKEZİ – Mültecilere kapıların açılmasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Blöf yaptığımız sanıldı, kapılar açılınca telefonlar gelmeye başladı” diye konuştu.

Ankara’daki Esenboğa Havalimanı’nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sınır kapılarının açılması ve mültecilerin durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Suriye’nin İdlib kentinde Türk Silahı Kuvvetleri’ne dönük saldırı ve yaşanan can kayıplarının ardından Türkiye “Avrupa sınırında mültecilerin geçişini durdurmayacağını” söylemiş ve sınırdaki kapıları açmıştı.

27 Şubat’tan itibaren hareketlenen mülteciler de Yunanistan sınırına yönelmişti.

Bu durumu anımsatan Erdoğan, “Aylar önce bir açıklama yaptım. Bir yük paylaşımına Batı girmezse kapıları açarız dedim. Blöf yaptığımız sanıldı” dedi.

Türkiye’nin 27 Şubat’ta kapıları açmasıyla üst üste telefonların gelmeye başladığını söyleyen Erdoğan, Avrupa’nın “Kapıları kapatın” dediğini belirterek, “Biz de ‘Bitti o iş, artık kapılar açılmıştır. Şu anda sizler bu yükten nasibinizi alacaksınız’ dedik” diye konuştu.

Dün itibarıyla sınıra giden mültecilerin sayısını arttığını belirten Erdoğan, “Rakam yükseldi daha da yükselecek” mesajı verdi.


İki sınır arasında: Yunanistan tarafından notlar


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Aydın'da HDP binasına saldırı
Sonraki Haber
Gazeteci İdris Sayılğan tutuklandı