Ana SayfaGüncelErdoğan NATO’dan ‘somut destek’ istedi

Erdoğan NATO’dan ‘somut destek’ istedi

HABER MERKEZİ – Belçika’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO’dan talep edilen desteğin gecikmeden gelmesi gerektiğini söyledi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir saat süren basına kapalı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Suriye’nin İdlib vilayetinde Türk askerlerine dönük saldırıyı ve can kayıplarını hatırlatan Erdoğan, bu yaşananların akabinde NATO’dan talep ettikleri ilave desteğe değindi.

Erdoğan, “Türkiye’nin Suriye sınırı aynı zamanda NATO’nun güneydoğu sınırıdır. Suriye kaynaklı kriz, güvenlik ve insani boyutlarıyla bölgemizi hatta Avrupa’nın tamamını tehdit eder durumdadır” dedi.

Hiçbir Avrupa ülkesinin Suriye’deki çatışmalara ve insani drama kayıtsız kalma lüksü olmadığını ifade eden Erdoğan, “Müttefiklerimizin tamamının somut desteğini bekliyoruz. NATO ittifak dayanışmasını göstermesi gereken dönemde” diye konuştu.

Türkiye’nin NATO’ya, NATO’nun da Türkiye’nin gücüne güç kattığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Tabii burada esas olan NATO’nun ülkemizin savunmasına ve terörle mücadelesini katma değer sağlamasıdır. Ayrıca müttefiklerimizin ülkemizde dayanışmalarını ayrım gözetmeden ve siyasi koşullar ileri sürmeden sergilemelidir. Talep ettiğimiz desteğin daha fazla gecikmeksizin karşılanması bu bakımdan çok önemlidir. Önümüzdeki süreçte gereken adımların atılacağına inanıyor, Sayın Genel Sekreter’e teşekkür ediyorum.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Avrupa'da hızla yayılıyor: Almanya'da Corona'dan ilk ölümler
Sonraki Haber
Erdoğan'dan 'Corona' mesajı: Güya Batı ama yüzlerce insan ölüyor, biz dikkat edeceğiz