Ana SayfaGüncelErdoğan’dan mülteci çağrısı: Ey Yunanistan sen de kapılarını aç

Erdoğan’dan mülteci çağrısı: Ey Yunanistan sen de kapılarını aç

HABER MERKEZİ – Avrupa’ya geçmek için sınırda bekleyen mülteciler için Yunanistan’a seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ey Yunanistan sen de kapılarını aç, yükten kurtul. Gitsinler diğer Avrupa ülkelerine” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesiylesiyle düzenlenen “Türkiye’nin Kahraman Kadınları” Programı’nda konuştu.

Erdoğan, “Nerede kadınlara ayrımcılık aşağılama varsa orada helak vakti yakındır demektir. Kadını meta olarak gören hiçbir toplumun geleceği aydınlık olamaz” dedi.

Türkiye’nin Avrupa’ya gitmek isteyen mültecilere kapıları açması, Yunanistan ve Bulgaristan’ın sınır kapılarını tutmasıyla başlayan insani krize dair de açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Avrupa kapılarına dayanan 100 binlerce insan içindeki kadınlara yapılan eziyetleri, önlerine dikilen tel örgüleri, dövülerek, hatta vurularak geri gönderilme çabalarını kimsenin kınadığını işitmedim” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sınır kapılarını mültecilere kapatan Yunanistan’a seslenerek şunları söyledi:

“Ey Yunanistan bu insanlar sende kalmayacak, senden gelip geçecek Avrupa’nın başka ülkesinde kalacak. Neden rahatsız oluyorsun? Ey Yunanistan sana sesleniyorum, sen de kapılarını aç, yükten kurtul. Gitsinler diğer Avrupa ülkelerine. Kapımıza dayanan 1.5 milyon mülteci var. Geçici de olsa bir ateşkes imzaladık. Temennim odur ki bu burada kalır.”

‘Kanal İstanbul ihaleye çıkacak’

Erdoğan, tartışma yaratan Kanal İstanbul projesinin en yakın zamanda ihaleye çıkacağını da ifade etti.

“Kanal İstanbul’u ülkemize kazandırmakta kararlıyız. İdeolojik saplantılarla hareket eden bir avuç hizmet düşmanlarına değil, milletimizin ne istediğine bakıyoruz. Birileri istemese de kamu, özel sektör, vatandaş iş birliğiyle Boğaz’ın yükünü hafifletecek Kanal İstanbul’u ülkemizi kazandırmakta kararlıyız. Bizim siyaset anlayışımızda yol medeniyet demektir.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadir İnanır: Büyük barışı mutlaka kuracağız
Sonraki Haber
8 MART | Diyarbakır'dan İstanbul'a kadınlar alanlarda