Ana SayfaToplumsal CinsiyetEvli olduğu kadını öldüren Özgür Polat’a indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet

Evli olduğu kadını öldüren Özgür Polat’a indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet

HABER MERKEZİ – Erzurum’da evli olduğu Seher Polat’ı öldüren Özgür Polat’a ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Sanığın cezasında indirim uygulanmadı. Mahkeme gerekçeli kararında, sanığın cezasında uygulanacak herhangi bir indirimin “Her sokak ortasındaki kadın cinayetinde haksız tahrik hükümlerinin uygulanması sonucunu doğuracağını” vurguladı.

Erzurum’da yaşayan Seher Polat evli olduğu Özgür Polat’tan ayrılarak boşanma davası açtı.

Seher ile Polat’ın mal paylaşımı davası Erzurum 1’inci Aile Mahkemesi’nde 29 Mart 2019’da yapıldı.

Duruşma bitiminde Özgür Polat, Seher’in ailesiyle yaşadığı evin önüne gidip kadını silahla vurararak öldürdü.

Cinayet yerinden kaçtıktan sonra yakalanarak tutuklanan Polat hakkında Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafında ‘eşe karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Polat mahkemedeki ifadesinde üzerinde hobi olarak sürekli silah taşıdığını iddia ederek, Seher’in başkasının aracından indiğini bunun üzerine sinirlendiğini ileri sürdü.

“Hakaret etmesi üzerine vurduktan sonra ambulans çağırmadım. Böyle olmasını istemedim, pişmanım” dedi.

Polat’ın yargılandığı davanın karar duruşması 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Mahkeme, Polat’ı ‘eşe karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, sanığa ‘haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi uygulamadı.

Emsal ‘indirim’ gerekçesi

Hazırlanan gerekçeli kararda, sanığın savunmasında belirtmiş olduğu maktulün tanımadığı bir araçtan tek başına inerek eve gelişi ile ilgili iddiasını doğrulayan herhangi bir kamera kaydının bulunmadığı, aksine maktulün evine gelen belediye otobüsünde kullandığı Kardelen kartın olay günü saat 11.21’de K7 Şükrüpaşa Yıldızkent 232 no’lu belediye otobüsünde kullanıldığı tespit edildiği, dolayısıyla sanığın savunmalarının suçtan ve cezadan kaçmaya yönelik olduğunun değerlendirildiği ifade edildi.

DHA’nın haberine göre kararda bu davada sanığın cezasında uygulanacak herhangi bir indirimin “Her sokak ortasındaki kadın cinayetinde haksız tahrik hükümlerinin uygulanması sonucunu doğuracağı” vurgulandı.

Polat’ın saldırıdan sonra Seher’e yardım etmek, 155 imdat hattını veya 112 acil servis hattını aramak yerine olay yerinden kaçtığına işaret edilen kararda, şöyle denildi:

“Ruhsatsız tabanca taşıdığı anlaşılan, kovuşturma aşamasında suçtan pişmanlık duyduğuna dair samimi hiçbir davranış göstermeyen (sanığın tüm duruşmalardaki jest ve mimikleri, anlatımlarından bu kanaatine varılmıştır), halen mahkemeye sunulan dilekçelerinde ve savunmalarında her defasında değiştirip, genişleterek maktul nedeniyle öldürme olayının gerçekleştiğine dair savunmada bulunan, kovuşturma aşamasında da samimi bir şekilde pişmanlık duymadığı, sanığın fiilden sonra ve yargılama aşamasındaki davranışları, geçmişi ve sosyal ilişkileri dikkate alınarak lehine takdiri (iyi hal) indirim maddesini uygulanmasına gerek duyulmamış ve hüküm kurulmuştur.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye-AB sınırında insani kriz, Avrupa'dan mülteci karşıtı açıklamalar
Sonraki Haber
Erdoğan-Putin görüşmesi yarın: Taraflardan açıklama