Ana SayfaGüncelEzidi mezarlarına saldırıya tepki

Ezidi mezarlarına saldırıya tepki

HABER MERKEZİ – Mardin Barosu İnsan Hakları Komisyonu, Ezidi mezarlığına yönelik saldırıyı kınadı. Yapılan açıklamada Ezidi halkıyla dayanışma mesajı verildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Çilesiz köyünde bulunan 300 yıllık Ezidi Mezarlığı’na dönük saldırıya Mardin Barosu İnsan Hakları Komisyonu tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan baro, mezarların tahrip edilmesini kınadı.

Açıklamada, “Savunmasız mezar ve cenazelerin dış dünyadan gelebilecek bu tür saldırılara maruz kalması ve bilinmeyen faillerce tahrip edilmesi kamu vicdanını ciddi ölçüde yaralamaktadır” denildi.

Din, dil, kültür ve her türlü mensubiyeti üzerinden yapılacak insanlık dışı ve provokatif her türlü saldırıları kınayarak bu tür saldırıların karşısında olduğunu ifade eden baro, Ezidi halkıyla dayanışma içerisinde olduğunu belirtti.

Fotoğraf: MA

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Çilesiz Mahallesi’nde bulunan 300 yılık Hesen Beg Êzidî Mezarlığı 27 Mart’ta kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafında tahrip edilmişti.

Mezar taşları ve hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu mermerler kırılırken, Ezidilerin yerleştirdiği kimi semboller de parçalanmıştı.

Parçalanan semboller arasında Ezidiler için kutsal kabul edilen güneş ve tavus kuşu sembolleri de yer alıyordu.

Saldırıyı kınayan HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, saldırının Ezidilerin güvende olmadıkları gerçeğine işaret ettiğini belirtmişti.

Uca, “Kendilerini, yaşadıkları topraklarda güvende hissetmeyen Ezidi halkı büyük bir endişeye kapılmaktadır” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Araştırma: Corona virüsü 4 derecelik ısıda uzun süre aktif kalıyor
Sonraki Haber
Filmleri düşünce ve kuramla kesip parçalamak: "Kat: Sinema ve Etik"