Ana SayfaGüncelGazeteci Yusuf Karataş hakkında 15 yıla kadar hapis istemi

Gazeteci Yusuf Karataş hakkında 15 yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – Evrensel gazetesi yazarı Yusuf Karataş hakkında, yargılandığı davada “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Evrensel gazetesi yazarı ve Emek Partisi Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Yusuf Karataş hakkında katıldığı Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantıları gerekçe gösterilerek “örgüt kurmak ve yönetmek” iddiasıyla açılan davanın sekizinci duruşması Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Karataş’ın katılmadığı duruşmada avukatı Diren Elif Vurgun hazır bulundu. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral ve gazeteciler de duruşmayı izledi.

Duruşmada, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan (ATK) istenilen ses çözüm raporlarının geldiği belirtildi.

Ses kayıtlarıyla, Karataş’tan alınan ses kaydının karşılaştırması sonucu ATK’nin hazırladığı raporda, “İnceleme konusu medyadaki analizi yapılan ses örneklerinin aynı şahsa ait olması mümkündür” değerlendirmesine yer verildi.

Ardından savcı Karataş hakkında hazırladığı mütalaayı sundu.

Mütalaada, Karataş’ın DTK içerisinde aktif olarak yer alıp, dosya kapsamında diğer birçok ‘hedef şahıs’ ile irtibatlı olduğu, farklı zamanlarda yapılan DTK toplantılarına katıldığı, konuşmalar yaptığı, DTK toplantılarının yapıldığı binalara giriş çıkış yaptığı, tape kayıtları bir bütün olarak değerlendirildiğinde üzerine atılı ‘örgüt üyeliği’ suçunu işlediği iddia edildi.

Karataş’ın “örgüt üyesi olmak” suçundan 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi.

Sonrasında söz alan Karataş’ın avukatı Diren Vurgun, ses kayıtlarının Karataş’ın sesi ile benzerliğine ilişkin rapordaki değerin (+2) derece olmasının düşük bir derece olduğunu ifade etti.

Kayıtların orijinal olup olmadığının ve doğru bir çözüm yapılmış olduğunun tespit edilmesini isteyen Vurgun, Karataş hakkındaki yurt dışına çıkma yasağının kaldırılmasını isteyerek, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmak üzere süre talebinde bulundu.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Karataş hakkındaki yurt dışına çıkma yasağının devamına karar vererek duruşmayı 4 Mayıs’a erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Corana' önlemi: İstanbul'da iki üniversite tatil edildi
Sonraki Haber
Sakarya ve Diyarbakır'da iki kişi 'Corona' gözetiminde