Ana SayfaGüncelGazeteciler Eser ve Topaloğlu cezaevinden çıktı

Gazeteciler Eser ve Topaloğlu cezaevinden çıktı

HABER MERKEZİ – 2019’un sonlarında tutuklanan gazeteciler Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu haklarında verilen tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı. Cezaevi çıkışında konuşan Eser ve Topaloğlu, tutuklu gazetecilere ve cezaevlerindeki Corona virüsü salgınıyla ilgili önlemlerin yetersizliğine dikkat çekti.

İstanbul’da 3 Aralık 2019 tarihinde tanık beyanları gerekçe gösterilerek “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanan Mezopotamya Ajansı muhabirleri Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Gazetecilerin, “örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 22. ACM’de yapıldı.

Gazeteciler Covid-19 önlemleri kapsamında duruşmaya SEGBİS’le katıldı.

MLSA’nın aktardığına göre, mahkeme Eser ve Topaloğlu’nun tahliyesine hükmetti.

Tahliye kararının ardından Sadık Topaloğlu Silivri Cezaevi’nden, Sadiye Eser ise Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden çıktı. Topaloğlu ve Eser’i cezaevi önünde aile ve gazeteci arkadaşları karşıladı.

Sadık Topaloğlu, cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada, tahliye olmalarının güzel bir haber olmakla birlikte yeterli olmadığını söyledi.

Sadiye Eser ise cezaevlerindeki kötü koşullara dikkat çekerek, Corona virüsü salgına karşı önlemlerin çok yetersiz olduğunu, koğuştan çıkarken idareden eldiven ve maske istediğini ama talebinin karşılanmadığını aktardı. Eser, uzun süreli ısrarın ardından kendisine maske ve eldiven verildiğini söyledi.

Ne olmuştu?

Mezopotamya Ajansı  muhabirleri Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu, 3 Aralık 2019 tarihinde tanık beyanları gerekçe gösterilerek “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanmıştı.

Hazırlanan iddianamede Topaloğlu hakkında 2011 yılında Kürt basın kurumlarına dönük yapılan operasyonda gözaltına alınıp tutuklanması “suç delili” olarak sunulurken, 2009 yılından 2015 yılına kadar pasaportu ile yaptığı yurt dışı gezileri de suçlama konusu yapılmıştı.

Sadiye Eser hakkında ise takip ettiği eylem ve açıklamalar suç olarak gösterilmiş, 2012 yılında yapılan operasyonla gözaltına alınıp tutuklanması ve halen süren yargılaması da suçlaya konu edilmişti.

Yine Eser’in pasaportu ile yaptığı yurt dışı gezileri de suçlama konusu sayılırken, gözaltına alındığı sırada cep telefonu şifresini vermemesi ise “örgütsel tavır” olarak iddianameye eklenmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Telekonferans yöntemiyle yapılan G20 liderler zirvesi sona erdi
Sonraki Haber
Canlı Blog | Covid-19 salgını: Vakalar 500 bini aştı, ölü sayısı artıyor