Ana SayfaGüncelGörevden alınan Halfeli Belediye Eşbaşkanı Safa da tutuklandı

Görevden alınan Halfeli Belediye Eşbaşkanı Safa da tutuklandı

HABER MERKEZİ – Görevden alınarak gözaltına alınan Iğdır’ın Halfeli Belediyesi Eşbaşkanı Hasan Safa “örgüt üyesi” iddiasıyla tutukladı.

İçişleri Bakanlığı 23 Mart’ta Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Batman Belediyesi ile Diyarbakır’ın Silvan, Lice, Ergani, Eğil ile Bitlis’in Güroymak ve Iğdır’ın Halfeli ilçeleri ve Siirt’in Gökçebağ beldesi belediye eşbaşkanlarını görevden alarak yerlerine kayyum atamıştı.

Kayyum atanmasıyla Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, Silvan Belediyesi Eşbaşkanı Naşide Toprak, Lice Belediyesi Eşbaşkanı Tarık Mercan, Ergani Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Kaya ve Gökçebağ Belde Belediye Başkanı Serhat Çiçek gözaltına alınmıştı.

Görevden alınanlardan Diyarbakır’ın Eğil Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Akkul “örgüt üyesi” iddiasıyla tutuklanırken, Lice Belediye Eşbaşkanı Tarık Mercan ve Silvan Belediye Eşbaşkanı Naşide Toprak adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Dört gündür gözaltında olan Halfeli Belediye Eşbaşkanı Hasan Safa da tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı’ndaki ifade işlemleri sonrası sabah saatlerinde adliyeye getirilen Safa, savcılık ifadesinin ardından “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Safa, avukatı aracılığıyla, çağırıldığı Iğdır Valiliği’nde, Vali Yardımcısı’nın “toplumu sakinleştirici bir mesaj paylaş” talebini reddetmesi üzerine gözaltına alındığını kamuoyu ile paylaşmıştı.

65 belediyeden 40’ına kayyum

HDP, 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde 3 büyükşehir, 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı.

Şu ana kadar üçü büyükşehir, biri il, 32 ilçe ve dört belde belediyesine kayyum atandı.


HDP’nin sekiz belediyesine daha kayyum


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gıda-İş'ten 'Corona' raporu
Sonraki Haber
Canlı Blog | Covid-19 salgını: Türkiye vaka sayısıyla ilk 15 ülke arasında