Ana SayfaGüncelGörevden alındığı iddia edilen CHP’li belediye başkanından açıklama

Görevden alındığı iddia edilen CHP’li belediye başkanından açıklama

HABER MERKEZİ – Adana’nın CHP’li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındığı iddia edildi. Bu iddiayı reddeden Aydar, “Görevimin başındayım. Bana siyasi yasak getirmeye çalışıyorlar” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetiminde bulunan Adana’nın Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın görevden alındığı iddia edildi.

Bizim de yer verdiğimiz söz konusu haberlerde Aydar’ın görevden alınmasına “adli bir olaydan ötürü 24 ay ceza alması” gerekçe gösterildi.

Haberlerde İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındığı iddia edilen Aydar’a herhangi bir tebligatın yapılmadığı da ileri sürüldü.

Sözcü’ye konuşan Kadir Aydar söz konusu iddiaları reddederek, 2013 yılında öğrenciyken meydana gelen iki olay nedeniyle mahkemeden ayrı ayrı iki tane 10’ar aylık cezaları olduğunu belirterek, “Görevimin başındayım. Bana siyasi yasak getirmeye çalışıyorlar” dedi ve ekledi:

“2013 yılında 10 aylık cezalarım vardı, bunlar infazı olmuş, bitmiş, ortadan kalkmış, seçime girmişim. YSK, bunları birleştirerek 20 aya çeviriyor. Mahkeme birleştirmemiş, YSK mahkeme değil ki bu cezaları birleştirsin, benden bununla ilgili savunma isteyecekler . Ben görevimin başındayım, belediye kayyum da atanmadı. Öyle bir şey yok.”

27 Şubat’ta da CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Selman görevden alınmış, yerine geçici olarak AKP’li Mustafa Tutuk getirilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sağlık Bakanlığı: 18 ilde 25 hastanede 'Corona' testi yapılıyor
Sonraki Haber
"AKP siyasi çıkar çabasına girmemeli, bu bir halk sağlığı meselesi"