Ana SayfaGüncel“Hakimin agresif tavırları nasıl bir baskı olduğunu gösteriyordu”

“Hakimin agresif tavırları nasıl bir baskı olduğunu gösteriyordu”

HABER MERKEZİ – Yeni Yaşam gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, tutuklu bulunduğu cezaevinden avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajında, kararın siyasi saiklerle verildiğini belirtti ve “Öyle ki beni tutuklayan hakimin duruşma boyunca agresif tavırları, nasıl bir baskı olduğunu gösteriyordu” dedi.

Yeni Yaşam’ın Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ile Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, Libya’da hayatını kaybeden MİT görevlisinin cenazesi haberi nedeniyle 6 Mart’ta ifadeleri alındıktan sonra ‘adli kontrol’ şartı ile serbest bırakılmıştı.

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarına rağmen savcılık itiraz edince 8 Mart sabahı evleri basılarak yeniden gözaltına alınmışlar, aynı günün akşamı da tutuklanmışlardı.

İstanbul 5’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan Çelik ve Keser, Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’ne götürülmüştü.

Avukatlarıyla görüşme gerçekleştiren Çelik, kararın hukuki olmadığını ve siyasi saiklerle verildiğini söyledi.

Çelik, avukatı aracılığıyla gönderdiği notta, şu ifadelere yer verdi:

“Tüm arkadaşlara sıcak sevgi ve selamlar. 30 küsur yıllık basın tarihimizdeki faili meçhuller, bombalamalar, işkence, on yıllara varan tutuklamalar yanında tutukluluğumdan zul addederim.
Birçoğunuz soruşturma dosyasını gördü. Hukuki olmadığı siyasi saiklerle karar verildiği çok açıktır. Öyle ki beni tutuklayan hakimin duruşma boyunca agresif tavırları, mübaşirlere bağırıp çağırması, elini masalara vurması, iki defa (Biri gelen telefon üzerineydi) salondan çıkması nasıl bir baskı olduğunu gösteriyordu.
Ben gayet iyiyim. Şu an tek tutuluyoruz. Yakında aynı koğuşa alınırız sanırım. Beni bilirsiniz, hep bu ceberut iktidarın gitmek üzere olduğunu söylerim. Bu inancımdan zerre kaygım yok. Sizlerin de özgür basın gerçeğinde hakikati yazacağınızdan şüphem yok. En kısa sürede görüşmek dileğiyle…”

Gazeteciler: Çağlayan’da tuhaf şeylerin olduğunu biliyoruz


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mızraklı'ya verilen cezaya itiraz: 'Yargı cübbeli polisler ordusuna dönüştü'
Sonraki Haber
Gazetecilerin tutuklanmasına meslektaşlarından tepki: Üzerimizden elinizi çekin