Ana SayfaEkolojiHasankeyf Koordinasyonu: Kayyum ataması baraj ve HES’le de ilişkili

Hasankeyf Koordinasyonu: Kayyum ataması baraj ve HES’le de ilişkili

HABER MERKEZİ – Batman dahil HDP’nin sekiz yeni belediyesine daha kayyum atanmasına dair bir açıklama yapan Hasankeyf Koordinasyonu, “Kayyum atamasının Ilısu Barajı ve HES projesiyle de doğrudan ilişkili olduğu ortada” dedi.

Hasankeyf Koordinasyonu, HDP’nin aralarında Batman’ın da olduğu sekiz yeni belediyesine kayyum atanmasına dair yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, kayyum atamalarının Ilısu Barajı ve HES projesiyle doğrudan ilişkili olduğuna dikkat çekildi.

Corona virüsünden kaynaklı dünyada çok sayıda yıkım projesinin geçici olarak durdurulduğunu belirten koordinasyon, iktidarın ise bu durumu “fırsata çevirdiğini” belirtti.

Hasankeyf Koordinasyonu’nun açıklaması şöyle:

“Hukuksuz kayyum atamasının Ilısu Barajı ve HES projesiyle de doğrudan ilişkili olduğu ortadadır. Daha önceki kayyum atamaları sonrasında ortaya çıkan tahribat bunun göstergesidir.
“Kayyım atamasının Batman Belediyesi’nce su faturalarının ödenmesini erteleme kararının üstünden daha 12 saat geçmeden gerçekleşmiş olması, halkçı/devrimci belediye anlayışıyla kayyım politikasının su hakkı konusunda da karşı karşıya geldiğini göstermektedir.”

Kayyum atamaları

Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı

‘Corona’ günlerinin devam ettiği 23 Mart’ta, önce HDP yönetimindeki Batman Belediyesi ile Diyarbakır’ın Silvan, Lice ve Ergani belediyelerine kayyum atandı.

Aynı gün  akşam saatlerinde ise yine Diyarbakır’ın Eğil, Bitlis’in Güroymak ve Iğdır’ın Halfeli ilçeleri ile Siirt’in Gökçebağ beldesi belediyelerine kayyum atamaları yapıldı.

Görevden alınan belediye eşbaşkanları gözaltına alınırken, belediyeler abluka altına alındı.

Son kayyum atamalarıyla partinin 40 belediyesine el konulmuş oldu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Evden çıkmadan gezebileceğiniz 5 sanal müze
Sonraki Haber
Ankara'da boş bir arazide onlarca köpek ölü bulundu