Ana SayfaToplumsal CinsiyetHavva Zor: Ben ölseydim ‘namus temizlendi’ olacaktı, o öldü ‘vahşet’ dediler

Havva Zor: Ben ölseydim ‘namus temizlendi’ olacaktı, o öldü ‘vahşet’ dediler

HABER MERKEZİ – Kendisine sistematik şiddet uygulayan ve kızını cinsel istismara maruz bırakan eşi Mikail Zor’u özsavunma uygulayarak öldüren Havva Zor, medyadaki eril dili eleştirerek, “Bir programda, ‘bu vahşete idam istiyoruz’ diye haber yaptılar. Ben ölseydim ‘namus temizlendi’ olacaktı. Namusuma göz dikeni ben öldürdüm ‘vahşet’ dediler” diye konuştu.

Kendisine ve çocuklarına sistematik şiddet uygulayan eşi Mikail Zor’u özsavunma uygulayarak öldüren Havva Zor’a 12 Temmuz 2019’da yapılan duruşmada, “kasten öldürme” suçlamasıyla 18 yıl hapis cezası verilmişti.

Kadının duruşmadaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, cezayı 15 yıla indirmişti.

Karara itiraz eden avukatlar dosyayı istinaf mahkemesine taşıdı, ancak kararın onaylanması üzerine dosya Yargıtay’a gönderildi.

Havva avukatı aracılığıyla yaşadığı süreci Mezopotamya Ajansı’ndan Hamdullah Kesen’e anlattı.

Havva, “Kızımı öldürebilir diye bir insanı öldürdüm. Çok üzgünüm. Benim insanlığımı öldürdü. Cezaevinde yaşadıklarıma bakıyorum. Bu ben değilim, benim burada ne işim var diyorum” dedi.

Artık kızına herhangi bir zarar verilmeyeceği için içinin rahat olduğunu belirten Havva, ilk günden itibaren gösterilen kadın dayanışmasının kendisine güç verdiğini vurguladı.

Avukatı Mehtap Sert’in de sadece duruşmalarda değil çocuklarıyla ilgili her sorunda yanında olup, destek verdiğini dile getiren Havva, çocuklarının şimdi ananelerinin yanında olduğunu ve eğitimlerine devam ettiklerini ifade etti.

Özellikle ana akım medyanın kullandığı eril dile tepki gösteren Havva, ikiyüzlü bir tutumun söz konusu olduğunu söyledi.

“Bir programda, ‘bu vahşete idam istiyoruz’ diye haber yaptılar. Ben ölseydim ‘namus temizlendi’ olacaktı. Namusuma göz dikeni ben öldürdüm ‘vahşet’ dediler. Buna rağmen ben ve kadın dayanışması kazandı.”

Havva, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de kadınların yan yana gelerek birbirine güç vermesini istediğini iletti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İmralı'daki görüşme: Neler konuşuldu, Öcalan ne dedi?
Sonraki Haber
Nadira Kadirova'nın şüpheli ölümüyle ilgili soruşturmaya takipsizlik