Ana SayfaGüncelHDP: Her ev, pencere ve balkon Newroz alanıdır

HDP: Her ev, pencere ve balkon Newroz alanıdır

HABER MERKEZİ – HDP Sözcüsü Ebru Günay, Corona virüsü dolayısıyla iptal edilen kitlesel Newroz programını evlerde, pencerelerde ve balkonlarda kutlayacaklarını belirterek, bu akşam saat 20.20’de yapılacak el feneri, telefon ve çakmak yakma etkinliklerine herkesi davet etti. Günay, “Evimiz, camımız, balkonumuz Newroz alanıdır” dedi.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, partisinin Diyarbakır İl Binası’nda Newroz kutlamalarına ilişkin Kürtçe ve Türkçe açıklamalarda bulundu.

“Newroz’u tek cümleyle ifade etmek gerekirse direniş ruhudur” diyen Günay, geçmiş Newroz deneyimlerini hatırlattı.

Dünya genelinde etkili olan Corona virüsüne dikkat çeken Günay, virüs nedeniyle insanlığın zor zamanlarla karşı karşıya kaldığını belirterek, “Maddi olanaklarımızı paylaşacağız, hep birlikte bu zorlu günleri daha çok dayanışma ve ortaklaşmayla aşacağız” diye konuştu.

Bu yıl milyonların katılacağı Newroz kutlamalarını planladıklarını ancak virüsten kaynaklı ortaya çıkabilecek riskleri göze alamadıkları için kitlesel Newroz kutlamalarını iptal ettiklerini söyleyen Günay, “alternatif” kutlamaya dair bilgi verdi.

“2020 Newrozu’nu saat 20.20’de bulunduğumuz her yerde kutlayacağız. Bu zorlu günlerde halkımızı balkonlarına, camlarına, avlularına çıkmaya davet ediyoruz. Halkımızdan cep telefonu ışığını, fenerini yakmasını istiyoruz. Aydınlığın bu karanlığı parçalamasını istiyoruz.
“Aramızda salgından kaynaklı fiziki mesafeler olabilir ama bizler ruhta tek yürek olacağımız Newrozu karşılayacağız. Bizler Newroz direniş geleceği ile bugünlere gelmiş bir halkız.”

Newroz’u kutlamaya ve dünyaya dayanışma mesajları yollamaya devam edeceklerini aktaran Günay, “Biz neredeysek, Kürtler, halklar neredeyse Newroz orada. Evimiz, camımız, balkonumuz Newroz alanıdır. Şimdiden başta Kürtler olmak üzere tüm halkların Newrozu’nu kutluyoruz” diye konuştu.

“Newroz her yerde”

Öte yandan HDP’nin resmi Twitter hesabından da “alternatif” kutlamaya dair bir video paylaşıldı.

Paylaşılan mesajda, “Karanlığı aydınlatmak için hepimiz bugün saat 20:20’de ışığımızı da alarak evimizin bolkonuna, penceresine çıkıyoruz. Newroz ateşinin aydınlığında buluşuyoruz” denildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çin'de 'Corona' ile mücadele eden hekim ve bilim insanlarından el kitabı
Sonraki Haber
HDP'li Çelik: Evlere ücretsiz elektrik ve su sağlanmalı