Ana SayfaGüncelHDP’li Çelik: Evlere ücretsiz elektrik ve su sağlanmalı

HDP’li Çelik: Evlere ücretsiz elektrik ve su sağlanmalı

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Tuma Çelik, Corona virüsü nedeniyle evlerde elektrik ve su kesintilerinin yasaklanması ve ücretsiz hizmet verilmesi gerekliliğini Meclis’in gündemine getirdi. Çelik, evlerde elektrik kesintilerinin durdurulması, kesik elektriklerin açılması ve borçların faizsiz ertelenmesi için herhangi bir girişimde bulunulup bulunulmayacağını sordu.

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, evlerde elektrik ve su kesintilerinin yasaklanması ve ücretsiz hizmet verilmesi gerektiğine dikkat çekerek ilgili bakanlıklara çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

Corona virüsü salgınına karşı alınacak en önemli tedbirin kişisel ve yeterli hijyenin sağlanması olduğunu hatırlatan Çelik, “Bu nedenle evlerde elektrik ve su kesilmesi yasaklanmalı, kesik olanlar açılmalıdır. Evlere ücretsiz su ve elektrik sağlanmalıdır” dedi.

Salgın nedeniyle eve kapanan yurttaşların elektrik ve su ihtiyaçları giderek arttığına dikkat çeken Çelik, gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

DEDAŞ’ın elektirik kesintileri

Bugün Diyarbakır ve Mardin’in bazı ilçelerinde elektrik ve su kesintileri yaşandığı basına yansımıştı.

Bu duruma dikkat çeken Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e “Salgının boyutlarının giderek arttığı bir dönemde Dicle Elektirik A.Ş.’nin (DEDAŞ) Derik’te yaptığı uygulamanın sonlandırılması için bir girişiminiz olacak mı?” diye sordu.

Evlerde elektrik kesintilerinin durdurulması, kesik elektriklerin açılması ve borçların faizsiz ertelenmesi için herhangi bir girişimde bulunulup bulunulmayacağına da yanıt isteyen Çelik, şu soruları da yöneltti:

  • Ortaya çıkan zorunlu durumdan dolayı, evlere ücretsiz elektrik verilmesi için bir çalışmanız var mıdır?
  • Türkiye’de 2019 yılında elektriği kesik kaç hane bulunmaktadır?

HDP’li vekil aynı şekilde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a da ücretsiz su ve su kesintilerinin yasaklanıp yasaklanmayacağını sordu.




Önceki Haber
HDP: Her ev, pencere ve balkon Newroz alanıdır
Sonraki Haber
Süresiz ve ücretsiz izne çıkartılan "ücretli" öğretmenler mağdur