Ana SayfaGüncelHDP’nin ‘Corona’ önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

HDP’nin ‘Corona’ önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

HABER MERKEZİ – HDP’nin Türkiye’nin Corona virüsüne dair aldığı tedbirlerinin yeterli olup olmadığına dair incelemelerin başlatılması ve gerekli hazırlıkların olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla verdiği önerge AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

Türkiye’nin Corona virüsüne dair aldığı tedbirlerinin yeterli olup olmadığına dair incelemelerin başlatılması ve sağlık kurumlarının böylesi bir virüse dair hazırlıklı olup olmadığının analizinin yapılması amacıyla HDP’nin istediği Meclis araştırması, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

HDP önergesinin gerekçesinde, virüsün dünya çapındaki yayılımı ve neden olduğu ölümlere dikkat çekiyordu.

Türkiye’nin komşu ülkelerinde virüsün tespit edilmesinin halkta paniğe neden olduğunun belirtildiği önergede, Türk Tabipler Birliği’nin açıklamalarına yer veriliyordu.

Henüz Türkiye’de virüs tespiti olmadığı yönündeki açıklamaların kaydedildiği önergede, Türkiye’de Corona virüsüne dair ne gibi çalışmaların mevcut olduğunun kamuoyu ile net bir şekilde paylaşılmadığı belirtiliyordu.

Sağlık Bakanlığı’nın Corona virüsü vakaları haberlerine karşı açıklama yaptığı ve bu vakaların virüs taşımadığı yönündeki yaklaşımına dikkat çeken HDP, halk sağlığı uyarınca halka daha sağlıklı ve net bilgiler vermenin, virüse karşı alınan tedbirleri açıklamanın zorunluluğuna dikkat çekiyordu.

Ayrıca önergede “Dünya Sağlık Örgütü’nün de açıkladığı teşhis, temas izleme ve gerekli ekipmanların sağlanması noktasında her ülkenin hazırlıklı olması elzemdir” ifadelerine yer veriliyordu.

Ancak Meclis’te oylamaya sunulan HDP’nin bu önergesi, AKP-MHP oylarıyla reddedildi.


Sağlık Bakanı: Corona virüsünün şu anda Türkiye’de olma ihtimali çok yüksek

Corona virüsü: Dünya genelinde ölü sayısı 4 bini aştı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Corona virüsü: Dünya genelinde ölü sayısı 4 bini aştı
Sonraki Haber
MEB'den 'Corona' uyarısı, Sağlık Bakanlığı'ndan okulların tatiliyle ilgili açıklama