Ana SayfaGüncel“Herkesin gözü önünde, bir mahkemenin bıraktığı gazeteciyi öbürü tutukluyor”

“Herkesin gözü önünde, bir mahkemenin bıraktığı gazeteciyi öbürü tutukluyor”

HABER MERKEZİ – Gazetecilere yönelik yeni gözaltı ve tutuklama furyasına ilişkin değerlendirmede bulunan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Herkesin gözü önünde bir mahkemenin saldığını öbürü tutukluyor” diyerek yargıdaki duruma dikkat çekti.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis’te düzenlediği toplantısında basına yönelik baskıları değerlendirdi.

Sadece 10 günde 28 gazeteci gözaltına alınırken, bunlardan sekizi yaptığı haberlerden kaynaklı tutuklandı. Bu gözaltı ve tutuklama furyasına dikkat çeken Oluç, ‘haberin suç, haber yapanın da artık suçlu olduğunu’ söyledi.

Herkesin ifade özgürlüğünün, iktidarın gazetecilere yönelik tutumu ile tehdit altında olduğunu savunan Oluç, “Sığınmacılara dönük politikanızda haklıysanız, haberinin yapılmasından neden rahatsız oluyorsunuz?” diye sordu.

Oluç, sorularını şöyle çoğalttı: “Neden rahatsız oluyorsunuz sınır boyunda haber yapan gazetecilerden? Madem politik ve ahlaki olarak çok haklı olduğunuzu düşünüyorsunuz sığınmacılara dönük politikanız hakkında, o zaman sınırdan haber yapılmasından neden rahatsız oluyorsunuz? Neden sınır boyunda haber yapan gazeteciler gözaltına alıyor ve engelleniyor?”

Gazeteciliğin değil, halkın haber alma özgürlüğüne engel çıkarmanın suç olduğunu belirten Oluç, Yeni Yaşam, Odatv ve Yeni Çağ’dan gazetecilere dönük son tutuklama furyasına dikkat çekti.

“Son tutuklamalar var ya, yargının bağımsız ve tarafsız olmadığını gösteren son gelişmelerdendir. Herkesin gözü önünde, bir mahkemenin saldığını öbürü tutukluyor.
“Önce gazetecileri gözaltına alacaksınız; nöbetçi mahkemeye çıkarılacaklar, hakim onları salacak. Sonra savcı itiraz edecek, tekrar gözaltına alınacak bu gazeteciler, ondan sonra bir başka mahkeme heyeti bu gazeteciler için tutuklama verecek.
“Böyle bağımsız ve tarafsız yargı olabilir mi? Herkesin gözü önünde bir mahkemenin saldığını öbürü tutukluyor. Bu ilk değil tabii. Dolayısıyla Yargıtay başkanına bir kez daha hatırlatalım ki, yargının bağımsız ve tarafsız olmadığı bir ülkede toplum yargıya güven duymaz. Bugün yargıya güveni yerlere yapıştırmış durumdasınız.”

Gazeteciler: Çağlayan’da tuhaf şeylerin olduğunu biliyoruz


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Demokrasi İçin Birlik: Adalet için daha ne kadar öleceğiz?
Sonraki Haber
Corona'da çevresel faktör etkisi: Tuvalette gelişiyor, dezenfektanla ölüyor