Ana SayfaDünyaİdlib’de iki asker daha yaşamını yitirdi

İdlib’de iki asker daha yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Milli Savunma Bakanlığı, İdlib’de Suriye hükümetine bağlı güçlerin açtığı ateş sonucu iki askerin yaşamını yitirdiğini, altı askerin yaralandığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, 1 Mart’ta İdlib’de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından başlatılan ve adına “Bahar Kalkanı” adı verilen operasyona ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada Suriye hükümet güçlerince açılan ateş sonucu iki askerin hayatını kaybettiği, altı askerin de yaralandığı duyuruldu.

“Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş altına alınmıştır. Hedefler vurulmaya devam edilmektedir” ifadeleri de kullanılan açıklamada, TSK birliklerine yönelik saldırının detaylarına yer verilmedi.

Açıklamanın devamında ise “Harekâtın başlangıcından bu yana; 3 uçak, 8 helikopter, 3 İHA, 151 tank, 47 top/obüs, 52 ÇNRA, 8 hava savunma füze sistemi, 12 tanksavar silahı, 4 havan, 24 zırhlı araç, 27 zırhlı muharebe aracı, 34 silahlı pikap, 60 askeri araç ve 10 mühimmat deposu imha edilmiş, 3138 Rejim unsuru da etkisiz hale getirilmiştir” denildi.

Milli Savunma Bakanlığı, dün de (3 Mart) İdlib’de Suriye hükümetine bağlı güçlerin açtığı ateş sonucu bir askerin yaşamını yitirdiğini, dokuz askerin yaralandığını duyurmuştu.

2 Mart’ta da topçu ateşi sonucunda bir askerin yaşamını yitirdiği, bir askerin de yaralandığı açıklanmıştı.

23 Şubat’ta ise İdlib’de TSK birliklerinin hedef alındığı hava saldırısında 34 asker yaşamını yitirmişti.

Şubat ayının başından bu yana İdlib’de hayatını kaybeden askerlerin sayısı ise 50’nin üzerinde.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye son 10 yılda özgürlüklerin en çok gerilediği ikinci ülke
Sonraki Haber
Kadın Kadına Öykü Yarışması’na başvurular uzatıldı