Ana SayfaCezaevleriİki aydır tek kişilik hücrede tutulan tutuklu 20 gündür açlık grevinde

İki aydır tek kişilik hücrede tutulan tutuklu 20 gündür açlık grevinde

HABER MERKEZİ – Karadeniz’deki cezaevlerinde kalan tutuklu ve hükümlüler Mezopotamya Ajansı’na gönderdikleri mektuplarda çıplak aramaya maruz kaldıklarını, darp edildiklerini, tek kişilik hücrede tutulduklarını aktardı. İki aydır hücrede tutulduğunu belirten Metin Aktin, 20 gündür açlık grevinde olduğunu bildirdi.

Karadeniz bölgesinde yer alan Trabzon Beşikdüzü T Tipi, Rize Kalkandere L Tipi ve Giresun L Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan tutuklu ve hükümlüler, gönderdikleri mektuplarda içerisinde bulundukları durumu ve yaşadıklarını hak ihlallerinin anlattı.

Trabzon Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan Metin Aktin, gönderdiği mektubunda iki aydır tek kişilik hücrede tutulduğunu aktardı.

Hiçbir disiplin cezası olmamasına rağmen tek başına hücrede tutulduğunu belirten Aktin, bu duruma tepki olarak 13 Şubat’ta açlık grevine başladığı bilgisini paylaştı.

Aktin, arkadaşlarının bulunduğu koğuşa gidene kadar eylemini sürdüreceğini ifade etti.

Çıplak arama ve darp

Rize Kalkandere L Tipi Kapalı Cezaevi bulanan tutuklular ise, bu cezaevine sevk edilen bütün tutuklulara çıplak arama dayatıldığını, kabul etmeyenlerin ise darp edilerek, kıyafetlerinin zorla çıkarıldığını yazdı.

Tutuklulardan Kemal Yiğit ve Murat Bakudan’ın çıplak arama dayatmasını kabul etmedikleri için darp edildiği belirten mektupta, yine hasta tutukluların hastane sevklerinin keyfi bir şekilde bekletildiği ve bazen sekiz ay sonra yapıldığı kaydedildi.

Tutukluların yine kelepçeli bir şekilde muayene ve tedavi edildiğine yer verilen mektupta, tedavilerin de tam olarak yapılmadığı vurgulandı.

60 gündür hücrede

Mardin Cezaevi’nden Giresun L Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen tutuklu Mehmet Reşit de, kaleme aldığı mektubunda hakkında hiçbir disiplin cezası olmamasına rağmen 60 gündür tek kişilik hücrede tutulduğunu söyledi.

Sekiz kişilik koğuşlarda 24 kişinin kaldığı cezaevinde, kelepçeli bir şekilde muayene ve tedavi edilmeye zorlanan tutukluların IŞİD üyesi tutuklularla aynı yerde bekletildikleri ve bu yüzden tartışmaların yaşandığı aktarıldı.

Her üç cezaevinde kantinlerde satılan ürünlerin olması gerekenden çok daha yüksek fiyatlara satıldığı da ifade edildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rusya'dan ardı ardına İdlib açıklamaları
Sonraki Haber
Siirt’te 8 alan yıl sonuna kadar “geçici güvenlik bölgesi” ilan edildi