Ana SayfaDünyaIMF: 2009’daki finans krizinden daha kötüsü bekleniyor

IMF: 2009’daki finans krizinden daha kötüsü bekleniyor

HABER MERKEZİ – Corona virüsü salgını nedeniyle küresel ekonominin resesyona girdiğini belirten IMF Başkanı Georgieva, gelişmekte olan ülkeler için toplamda 2,5 trilyon dolar mali destek gerekeceğini söyledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, yeni tip Corona virüsünün yol açtığı Covid-19 pandemisi nedeniyle küresel ekonominin büyük sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

“Resesyona girdiğimiz çok açık” diyen Georgieva, 2009’daki küresel finans krizinden daha kötü bir süreç beklendiğini kaydetti.

DW Türkçe’de yer alan habere göre Georgieva, Uluslararası Para ve Finans Komitesi (IMFC) ile yaptığı video konferansın ardından yazılı bir açıklama yayınladı.

Georgieva, dünya genelinde ekonomik faaliyetlerin aniden durmasıyla, gelişen piyasalar için gereken mali desteğin toplamda 2,5 trilyon dolar olarak tahmin edildiği söyledi.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva

80 ülke IMF’den yardım talebinde bulundu

‘Corona’ salgınının başlamasından bu yana şimdiye kadar 80 ülke, IMF’den acil yardım talebinde bulundu.

Son haftalarda 83 milyar dolardan fazla sermaye çıkışına uğrayan gelişmekte olan ülkelerin bu durumla başa çıkabileceğini belirten Georgieva, ancak çoğunun iç kaynaklarının yetersiz olduğunu ve yüksek borç yükü içinde olduğunu vurguladı.

Gelişmekte olan ülkelerin kendi kaynaklarının bu krizi atlatmakta yetersiz kalacağını savunan Georgieva, IMF yönetiminden acil durumlarda hızlı bir şekilde dağıtılan 50 milyar dolarlık fonun artırılması talep ettiğini de bildirdi.

IMF Başkanı, Perşembe günü katıldığı G20 lider zirvesinde, küresel likiditenin artırılması ve en yoksul ülkelerin borç yükünün hafifletilmesi için G20 ülkelerinin desteğini istemişti.


Canlı Blog | Covid-19 salgını: Türkiye’de can kaybı 100’e yaklaştı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Emre Yeksan ilk filmi 'Körfez'i ücretsiz olarak yayınladı
Sonraki Haber
En çok 'Corona' vakasının görüldüğü ABD'de 2 trilyon dolarlık teşvik paketi