Ana SayfaCezaevleriİnfaz düzenlemesi: AKP’den CHP, HDP ve İYİ Parti’ye ziyaret

İnfaz düzenlemesi: AKP’den CHP, HDP ve İYİ Parti’ye ziyaret

HABER MERKEZİ – İnfaz indirimiyle ilgili düzenleme kapsamında AKP heyeti, muhalefet partileriyle görüştü. Mevcut haliyle yeni teklif ‘uyuşturucu’ ve ‘cinsel’ suçlara indirim öngörürken, siyasileri kapsam dışı bırakıyor. HDP ise teklifin bu haline karşı.

İktidar partisi AKP, Corona virüsü salgını nedeniyle gündemine aldığı yeni infaz düzenlemesini CHP, İYİ Parti ve HDP ile görüştü.

İlk ziyaret CHP’ye yapıldı.

CHP’yle görüşen AKP grubunda, Grup Başkanvekilleri Mehmet Muş ve Cahit Özkan ile Adalet Komisyon üyeleri ve Adalet Bakanlığı temsilcileri yer aldı.

CHP heyetinde ise Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç ve Engin Altay, Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Mersin Milletvekili Alpay Antmen ve Ankara Milletvekili Murat Emir yer aldı.

İyi Parti’ye ziyaret

AKP heyeti, CHP’nin ardından İYİ Parti’ye ziyarette bulundu.

AKP Grup Başkanvekilleri Mehmet Muş ve Cahit Özkan, İYİ Parti Meclis Grubu’nu ziyaretinde, Grup Başkanvekilleri Lütfü Türkkan ve Müsavat Dervişoğlu ile görüştü.

Görüşmede, İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel ile İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi de yer aldı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, AKP heyetinin, konuyla ilgili bilgi verdiğini, kendilerinin de kanun teklifinin geneli hakkında bazı çekincelerini dile getirdiklerini belirtti.

Türkkan, “Teklifin üzerinde iki gün çalışacağımızı, çekincelerimizi ve iştirak ettiklerimizi bizatihi kendilerine yazılı olarak en geç perşembe günü ileteceğimizi söyledik” dedi.

HDP’ye ziyaret

Daha sonra AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan başkanlığındaki heyet, HDP’nin Meclis Grubu’nu ziyaret ederek, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile görüştü.

Görüşmede, HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü ile HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç da yer aldı.

AKP’li Özkan ve Muş’a, ziyaretlerde, Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan ile AKP Afyon Milletvekili Ali Özkaya ve AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç eşlik etti.

Görüşmenin ardından Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, infaz düzenlemesini de içeren kanun teklifine ilişkin siyasi partilerin görüşlerini aldıklarını belirtti.

Özkan, “Siyasi partilerle görüşmeleri tamamladıktan sonra kanun teklifini en kısa sürede vereceğiz. Teklifi, bu hafta Meclis’e sunmayı, gelecek hafta da gündeme getirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Siyasiler kapsam dışı, HDP kabul etmiyor

AKP, infaz indirimi ile ilgili düzenlemeye, siyasi partiler ile görüşme yaptıktan sonra son şeklini vereceğini açıklamıştı.

Mevcut haliyle yeni yasa teklifi ‘uyuşturucu’ ve ‘cinsel’ suçlara indirim öngörürken, siyasileri kapsam dışı bırakıyor.

HDP, AKP’nin yeni infaz yasa teklifinde siyasi tutukluların kapsam dışında bırakmasına tepkili.

Düzenlemeyi kabul etmeyeceğini belirten parti, “Siyasi tutuklular düşmanca ideolojik tutumun yanında, pandemi nedeniyle de ölüme terk edilmiş olacaklar” diyor ve bu “ayrımcı” düzenlemeden vazgeçilmesini istiyor.

Cezaevlerinde bin 333 hasta tutuklu var

Şu anda cezaevlerinde 457’si ağır olmak üzere bin 333 hasta tutuklu ile 3 bin 280 bebek ve çocuk var.

7 bin siyasi tutuklu da cezaevlerinde tutuluyor.


HDP’li Çepni: Siyasi tutukluları kapsamayan düzenlemeyi kabul etmeyeceğiz

AKP’nin infaz yasası: ‘Cinsel’ suçlara indirim, siyasiler kapsam dışı




Önceki Haber
Venezuela'da işten çıkarmalar yasaklandı, kiralar askıya alındı
Sonraki Haber
AKP'yle görüşme öncesi HDP: İnfazda eşitlik istiyoruz