Ana SayfaGüncelİrfan Sarı’ya tahliye: Şimdilik ‘özgürüz’

İrfan Sarı’ya tahliye: Şimdilik ‘özgürüz’

HABER MERKEZİ – Yaklaşık beş aydır tutuklu olan Yüksekova Belediye Eşbaşkanı İrfan Sarı, ‘örgüt üyeliği’ suçlamasından beraat ederken, ‘örgüt propagandası’ suçlaması nedeniyle 1 yıl 3 ay cezaya çarptırıldı. Ancak cezaevinde yattığı süre göz önünde bulundurulan Sarı, tahliye edildi. Sarı tahliyesinin ardından, “Küçük cezaevinden büyük cezaevine merhaba” mesajını paylaştı.

Hakkari’de 15 Ekim 2019 tarihinde yapılan ev baskını ile gözaltına alınan ve 17 Ekim’de tutuklanan Yüksekova Belediye Eşbaşkanı İrfan Sarı’nın ikinci duruşması Hakkari 3’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sarı duruşmaya SEGBİS ile katılırken, avukatları, HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, HDP il ve ilçe eş başkanları ile ailesi duruşmada hazır bulundu.

İlk duruşmada sadece ‘örgüt üyeliği’ ile suçlanan Sarı’ya sosyal medya paylaşımlarından da yeniden bir dava açılmasına karar verildi.

“Böyle bir dosyadan nasıl bir örgüt üyesi çıkarılabilir?” diye soran Sarı ise yapılan hiçbir suçlamayı kabul etmediğini, tahliyesi ile birlikte beraatını da talep ettiğini söyledi.

Ancak savcılık makamı Sarı’nın tutukluluğunun devamını talep etti.

Sarı’nın avukatları da yaptıkları savunmada müvekkillerinin serbest bırakılmasını talep etti.

Tahliye kararı

Mahkeme verilen aranın ardından Sarı’nın ‘örgüt üyeliği’nden beraatine karar verdi.

‘Örgüt propagandası’ yapmaktan 1 yıl 3 ay hapis cezası verilen Sarı, yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Tahliyesinin ardından sosyal medyadan bir mesaj paylaşan Sarı, “Küçük cezaevinden büyük cezaevine merhaba” dedi.

Yerine kayyum atandı

Hakkari’de 15 Ekim günü gözaltına alınan Hakkari Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman ile Yüksekova Belediye eşbaşkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı, 17 Ekim günü çıkarıldıkları mahkemece “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası” suçlaması ile tutuklanmışlardı.

Tutuklanmalarından sonra yerlerine kayyum atanan eşbaşkanlar, 5 Kasım günü Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’ne sevk edilmişlerdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'dan 'Corona' mesajı: Güya Batı ama yüzlerce insan ölüyor, biz dikkat edeceğiz
Sonraki Haber
Tutuklu Osman Kavala'ya ‘casusluk’ suçlamasıyla da tutuklama