Ana SayfaDünyaİsrail’de üçüncü seçim: Netanyahu zafer ilan etti

İsrail’de üçüncü seçim: Netanyahu zafer ilan etti

HABER MERKEZİ – İsrail’de bir yıl içinde üçüncü kez yapılan genel seçimlerde sandık çıkış anket sonuçları belli oldu, Başbakan Netanyahu zaferini ilan etti. Kesin olmayan sonuçlara göre, Netanyahu’nun partisi Likud 36 ya da 37 milletvekili, Benny Gantz’ın lideri olduğu Mavi-Beyaz İttifakı ise 32 ya da 34 milletvekili çıkarıyor.

İsrail’de bir yıl içinde üçüncü kez genel seçimler yapıldı.

Sandık çıkış anketlerinin sonuçlarına göre, Başbakan Benjamin Netanyahu’nun sağcı Likud partisinin 36 ila 37 sandalye kazanacağını gösterirken, Benny Gantz’ın liderliğini yaptığı merkez sağcı Mavi ve Beyaz İttifakı ise 32 ila 34 sandalyede kaldı.

Yine çıkış anketlerine göre parlamentoda Ortak Arap Listesi 14 ya da 15; ultra Ortodoks partiler Birleşik Tevrat Yahudiliği ve Şas 16 ya da 17; milliyetçi İsrail Evimiz (Yisrael Beitenu) 6 ya da 7; sağ kanattan Yamina ittifakı 6 ya da 7; merkez sol Labour-Gesher-Meretz ise 6 ya da 7 sandalyeyle temsil edilecek.

Resmi sonuçların gün içinde açıklanması bekleniyor.

En yakın rakibi Gantz’ın önünde olan Netanyahu son bir yıldaki üçüncü erken seçim sonunda zaferi elde etmiş görünüyor ancak parlamentoda tek başına çoğunluğu sağlayıp sağlayamayacağı henüz netleşmiş değil.

Sandık çıkış anketleri doğru çıkarsa, Likud ve sağcı müttefikleri 59 ila 60 sandalye kazanmış olacak. Bu da salt çoğunluk için gerekli olan 61 sandalyeden sadece bir eksik.

Netanyahu: Büyük bir zafer elde ettik

İlk sonuçlar sonrası açıklama yapan Neyanyahu, sonuçları büyük bir zafer olarak gördüğünü söyledi.

Netanyahu, “Bütün beklentilere karşın bunun bir zafer olduğunu söylüyorum çünkü büyük güçlerin karşısında durduk, muhalefet halihazırda ölüm ilanımızı vermiş, Netanyahu döneminin bittiğini söylemişti” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
5 Mart'ta duruşması var: Savcı tutuklu gazetecinin haberleri için 'sözde' dedi
Sonraki Haber
"Er ya da geç Corona Türkiye’ye girecek, yayılmaması sağlanırsa kayıpsız atlatılacak"