Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİstanbul’da Las Tesis dansı yapan altı kadın hakkında hapis istemi

İstanbul’da Las Tesis dansı yapan altı kadın hakkında hapis istemi

HABER MERKEZİ – Şilili kadınların erkek şiddetine karşı başlattıkları ve dünyaya yayılan Las Tesis dansını İstanbul’da yaparken gözaltına alınan altı kadın hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Kadıköy’de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, Şilili feminist kolektif Las Tesis aktivistlerinin erkek şiddetine yönelik başlattığı ve giderek tüm dünyaya yayılan dansı Türkiye’de yapmıştı.

Bu esnada altı kadın polislerce gözaltına alınmış ardından da serbest bırakılmıştı.

Gözaltına alınan Ayşen Ece Kavas, Fidan Ataselim, Nisa Kör, Seda Elhan Barbaros, Sevda Yeniköylü ve Yaprak Okatalı hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame tamamlandı.

İddianamede, “Etkinliği yönlendiren şüpheliler Ayşen Ece Kavas ve Fidan Ataselim’e bildirinin içeriğinde suç unsuru olabileceği ve dağıtımının durdurulması gerektiği söylenmiş, ancak grubun müzik eşliğinde aslen İspanyolca olan ve Türkçe’ye tercüme edilmiş bildirilerdeki şarkıyı söylemeye başladığı sırada kolluk tarafından üç defa dağılmaları yönünde uyarıldığı, yasal uyarılara rağmen grubun dağılmadığı…” ifadelerine yer verildi.

İddianamenin kabul edilmesiyle altı kadın hakkında “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sancar'dan çağrı: Savaşa yüksek sesle 'hayır' demeliyiz
Sonraki Haber
UAÖ: Yunanistan'ın insanlık dışı tedbirleri mültecilerin hayatlarını tehlikeye atıyor