Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİstinaf bozdu, yerel mahkeme diretti: Cinsel istismar sanığına 3’üncü kez ceza

İstinaf bozdu, yerel mahkeme diretti: Cinsel istismar sanığına 3’üncü kez ceza

HABER MERKEZİ – Şırnak Silopi’de 14 yaşındaki bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakan erkeğe verilen cezaların istinaf tarafından iki kez bozulması üzerine tekrar yapılan duruşmada, mahkeme kararında direnerek bir kez daha 10 yıl hapis cezası verdi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde yaşayan bir kız çocuğu 2017 yılında 14 yaşındayken E.Y. isimli bir erkek tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

21 Kasım 2017’de gözaltına alınan E.Y., bir günlük gözaltının ardından çıkarıldığı mahkemece “çocuğun cinsel istismarı” suçundan tutuklandı.

Hakkındaki iddianamenin kabul edilmesinin ardından Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce yargılanmaya başlayan E.Y. hakkında aynı suçlamayla 10 yıl hapis cezası verildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre karar, sanık avukatı tarafından Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’ne (BAM) taşındı.

Mahkeme, “eksik hususların giderilmesi” gerektiğini belirtilerek, kararı bozdu.

Yeniden yapılan yargılamada yerel mahkeme yine 10 yıl ceza verirken, Bölge Adliye Mahkemesi dosyayı bu defa sanık lehine Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi’nin daha önce benzer bir vakaya ilişkin yapılan itirazı, “….sarkıntılık düzeyinde kalan basit cinsel istismar suçunu oluşturduğu gözetilmeden” gerekçesiyle kabul etmesine değinerek yeniden bozdu.

Sanık E.Y. lehine iki kez bozulan davanın kapalı oturumu bugün Cizre 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yapıldı.

Yerel mahkeme, İstinaf Mahkemesi’nin sanık lehine verdiği karara karşın, “çocuğun cinsel istismarı” suçlamasıyla 3’üncü kez 10 yıl hapis cezasına hükmetti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye’nin sınırlarında insani kriz: “Bütün sınırlar açılmalı”
Sonraki Haber
65 yaş üzeri ücretsiz İstanbulkart'ın geçerlilik süresi 31 Mart'ta doluyor