Ana SayfaGüncelKadir İnanır: Büyük barışı mutlaka kuracağız

Kadir İnanır: Büyük barışı mutlaka kuracağız

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Tabip Odası tarafından kendisine verilen “Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü”nü almaya yurt dışında olduğu için gelemeyen Kadir İnanır gönderdiği mesajda, “Büyük barışı mutlaka kuracağız” dedi.

Diyarbakır Tabip Odası, her yıl geleneksel olarak verdiği “Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü”ne bu yıl oyuncu Kadir İnanır ve Barış Anneleri’ni layık gördü.

Demir Hotel’de çok sayıda siyasi parti, sivil toplum örgütü ve yurttaşın katılımıyla düzenlenen ödül töreninde sunumlar Kürtçe ve Türkçe olarak yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanıyken görevden alınıp yerine kayyum atanan Adnan Selçuk Mızraklı, geceye bir mektup gönderdi.

Mızraklı mektubunda, şu ifadelere yer verdi:

“Bizlere korkunun panzehirini aşılayan başta Barış Anneleri olmak üzere, yaşamını demokrasi, emek, barış ve özgürlük mücadelesine adayan tüm insanlara bu çabalarından dolayı selam ve saygılarımı iletiyorum. Bu çalışmalarda elini taşın altına koyan herkesi minnet duyarak, mutlaka ama mutlaka acının ve gözyaşının rengi yoktur diyenlerin kazanacağına olan inancımla sizlere merhaba diyorum.”

‘Büyük barışı kuracağız’

Yurt dışında bir programda olduğu için ödülü almaya gelemeyen Kadir İnanır ise törene görüntülü bir mesaj gönderdi.

İnanır mesajında, “Dünyanın en güzel ülkesi Türkiyemizde, toplumsal beraberliği uzlaşarak güçlendirip, cepheleşmelere son vereceğiz. Mutlulukları yakalamaya yemin ederek, özgürlük ve demokrasiyi inşa edeceğiz. Büyük barışı mutlaka kuracağız, mutlaka. Başka çaremiz yoktur. Uluslararası bir toplantı için yurt dışındayım. Oradaki herkese, Tabip Odası üyelerine bu anlamlı ödül için teşekkür ederim” diye konuştu.

Sahneye davet edilen Barış Anneleri’ne ise ödülü doktor Mahmut Ortakaya takdim etti.




Önceki Haber
İstanbul Valiliği'nden 8 Mart açıklaması
Sonraki Haber
Erdoğan'dan mülteci çağrısı: Ey Yunanistan sen de kapılarını aç