Ana SayfaGüncelKHK’li öğretmenin eylemini takip eden gazeteciye ’65 yaş üstü’ cezası

KHK’li öğretmenin eylemini takip eden gazeteciye ’65 yaş üstü’ cezası

HABER MERKEZİ – KHK ile ihraç edilen öğretmen Nursel Tanrıverdi’nin haber takibini yapan 68 yaşındaki gazeteci Necdet Özsaygın’a “65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı” gerekçe gösterilerek 3.150 TL ceza kesildi.

15 Temmuz darbe girişimi ardından çıkartılan 686 Sayılı KHK ile ihraç edilen felsefe öğretmeni Nursel Tanrıverdi’nin 3 yıldır Bakırköy’de her Pazartesi gerçekleştirdiği nöbeti takip eden gazeteci Necdet Özsaygın gözaltına alındı, ardından para cezasına çarptırıldı.

Cezanın nedeni ise Net Haber Ajansı muhabiri Özsaygın’ın 68 yaşında olması. Yani Corona virüsü nedeniyle 65 yaş üstüne getirilen yasak.

23 Mart’ta yaşanan olayı gazeteci Zeynep Kuray’a anlatan KHK’li öğretmen Tanrıverdi, 3 yıldır kendisini izleyen gazeteci Özsaygın’ın polislerce apar topar gözaltına aldığını aktardı.

2.700 TL emekli maaşı alan Özsaygın’a 3.150 TL gibi fahiş bir ceza kesilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, iktidarın sokağa çıkma yasağını fırsata çevirdiğini savundu.

“İktidar cadı avı gibi yaşlı insanların peşine düştüğü” diyen Tanrıverdi, alınacak önlemlerin böyle olmaması gerektiğini kaydetti.

“Tabii ki yaşlı insanlar bu süreçte evinde kalmalı ama çıkanlara da böyle fahiş para cezaları vermek fırsatçılıktan başka bir şey değil. Ben Necdet Özsaygın’a sırf benim direnişimi başından beri izlediği için bu cezanın bilinçli olarak verildiğini düşünüyorum.
“Gazetecilik yapmak suç değildir. Burada önlemleri alması gereken devletin kendisidir. Anayasa’da sosyal devlet ilkesi gereği herkese eşit bir biçimde, ekonomik ve sosyal yardım yapması gerekilirken, Corona virüsü döneminde de gördüğümüz gibi duruma sınıfsal bakılıyor. Bu şekilde sanki yaşlı olmanın suçmuş gibi değerlendirilmesi kabul edilir değil.”

Üç saat karakolda tutulan Özsaygın’a talep etmesine rağmen tutanak verilmediğini de anlatan Tanrıverdi, bu para cezasına itiraz edeceklerini belirtti.

‘Corona’ önlemi alınmadan hastaneye götürülmüş

Öte yandan Tanrıverdi, kendisine de Kabahatler Kanunu’ndan 392 TL para cezası kesildiğini belirtti.

Polislerin, kendisini Corona virüsü için ayrılmış Bakırköy Doktor Sadi Konuk Hastanesi’ne götürdüğüne dikkat çeken Tanrıverdi, hastanede korunması için herhangi bir malzeme verilmediğini anlattı.

Tanrıverdi, sağlık açısından başına gelebilecek her olumsuzluktan Bakırköy Emniyeti ve keyfi eylem yasağı koyan Bakırköy Kaymakamı’nın sorumlu olacağını söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Görevden alınan Eğil Belediye Eşbaşkanı Akkul tutuklandı
Sonraki Haber
Corona günlerinde hasta tutuklunun 'temizlik malzemelerine el konuldu'