Ana SayfaEğitimMEB’den ‘Corona’ önlemi: Tüm sosyal etkinlikler iptal

MEB’den ‘Corona’ önlemi: Tüm sosyal etkinlikler iptal

HABER MERKEZİ – Milli Eğitim Bakanlığı, Corona virüsü tedbirleri kapsamında okullardaki tüm sosyal etkinlikleri iptal ettiğini duyurdu.

Yeni tip Corona virüsü (Covid-19) nedeniyle alınan tedbirler kapsamında okullardaki tüm sosyal etkinlikler iptal edildi.

Söz konusu karar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alındı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla illere gönderilen yazıda, bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda alınması gereken önlemler de kaydedildi.

Yazıda, “Bu kapsamda virüsün etkilerinden korunmak amacıyla resmi ve özel okul ve kurumlarda öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerinin katılımıyla yapılması planlanan il ve ilçe, ulusal ve uluslararası düzeydeki toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, spor müsabakası, yarışma gibi sosyal etkinlikler tedbiren iptal edilmiştir” denildi.

Bakanlığın yazısında, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılacak sosyal etkinlik müracaatlarına izin verilmeyeceği ve konuyla ilgili tedbirlerin valiliklerce alınacağı kaydedildi.

YÖK Başkanı: Tatil konusunda devletin karar alması lazım

Diğer yandan Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, üniversitelerde Corona virüsü salgınıyla ilgili alınacak önlemlerle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu konuda meselenin hemen tatile getirilmesi doğru değil, devletin bir karar alması lazım” dedi.

Saraç, “Corona virüsü ile ilgili tüm üniversitelerde bir rektör yardımcısı görevlendirildi, ciddi bir bilgilendirme sürecine başlıyoruz” diye de ekledi.


Corona virüsüne dair hazırladığımız haberlerin tamamına BURADAN bakabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Abdullah Cömert'i öldüren polis 7 yıl sonra tutuklandı
Sonraki Haber
Hak savunucusu Raci Bilici’ye 6 yıl 3 ay hapis cezası