Ana SayfaGüncelMecliste yumruklu kavga, CHP’li vekile jet soruşturma

Mecliste yumruklu kavga, CHP’li vekile jet soruşturma

HABER MERKEZİ – TBMM’de İdlib konulu oturumda AKP ve CHP milletvekilleri yumruk yumruğa kavga etti. Olayın ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan soruşturma başlattı. O anlara tanıklık eden Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, yaşananın “kavga” değil “planlı bir saldırı” olduğu değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve CHP milletvekilleri arasında kavga yaşandı.

Kavga, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında İdlib konulu oturumda CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç konuşma yaptığı sırada çıktı.

CHP’li Özkoç, Meclis’teki konuşmasından bir kaç saat önce düzenlediği basın toplantısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eleştirilerde bulunmuştu.

AKP’li vekiller bu konuşmasını gerekçe göstererek Özkoç’a tepki gösterdi. Tartışma kavgaya dönerken, iki partinin vekilleri yumruklaştı.

 

Baş: Kavga yoktu, planlı bir saldırı vardı

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, olayın yaşandığı sırada Meclis’te olduğunu belirterek yaşananın “kavga” değil “planlı bir saldırı” olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Jet soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise kavga gerekçesi yapılan basın toplantısındaki sözleri nedeniyle CHP’li siyasetçi hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan soruşturma başlattı.

Özkoç ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib’deki asker ölümlerinin ardından yaptığı bir konuşmada “gülmesinin” tepki çekmesini “şeytani bir kampanya” olarak değerlendirmişti.

Özkoç ise bugün yaptığı basın toplantısında “şeytan” nitelemesinin Erdoğan için kullanılması gerektiğini savunmuştu.

Özkoç, “Şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir” demişti. O konuşma şöyle:


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Trump'ın rakibi netleşiyor: Biden-Sanders yarışında son durum
Sonraki Haber
HDP’nin yeni meclis başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş