Ana SayfaDünyaMerkel: Erdoğan memnuniyetsizliğini mültecilerin sırtından ifade etmemeli

Merkel: Erdoğan memnuniyetsizliğini mültecilerin sırtından ifade etmemeli

HABER MERKEZİ – Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye’nin mültecilere sınır kapılarını açmasını eleştirdi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti memnuniyetsizliğini mültecilerin sırtından değil, AB’ye diyalog yoluyla ifade etmeli. Benim için takip edilecek yol bu değil” dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 27 Şubat’ta İdlib’de düzenlenen hava saldırısında 33 askerin hayatını kaybetmesi sonrası Türkiye’nin sınır kapılarını mültecilere açmasına dair açıklamalarda bulundu.

Merkel, “Türkiye’nin İdlib konusunda çok büyük bir sorunla karşı karşıya kaldığını anlıyorum. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti memnuniyetsizliğini mültecilerin sırtından değil, AB’ye diyalog yoluyla ifade etmeli. Benim için takip edilecek yol bu değil” ifadelerini kullandı.

Mültecilerin Türkiye’den sınıra gitmesiyle bir çıkmaza girildiğini savunan Merkel, konunun ancak Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki mülteci anlaşmasının her iki tarafın da kabul edeceği ve hayata geçireceği şekilde yoluna konulmasıyla çözülebileceğini belirtti.

Öte yandan Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de bugün yaptığı açıklamada Türkiye ile AB arasında 2016’da kabul edilen mülteci mutabakatının hala geçerli olduğunu dile getirdi.

Seibert, Türkiye’den mültecilerin giderek Yunanistan ve Bulgaristan sınırında yığılmasıyla yaşananları “Üstesinden gelinmesi gereken, çok endişe verici bir durum” olarak değerlendirdi.


“Mültecilerin can güvenliğinden siyasi iktidar sorumludur”

Biri batan botta biri vurularak: Sınırda iki mülteci çocuk yaşamını yitirdi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da atölyede patlama: Bir işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Edirne'de gözaltına alınan dokuz gazeteci serbest