Ana SayfaGüncelMeslektaşlarının gözaltına alınmasını protesto eden avukatlara polis müdahalesi

Meslektaşlarının gözaltına alınmasını protesto eden avukatlara polis müdahalesi

HABER MERKEZİ – Üç ilde düzenlenen baskınlarda avukatların gözaltına alınması birçok ilde hukukçular tarafından protesto edildi. Ankara’daki eyleme polis müdahale etti. Darp edilen altı avukat suç duyurusunda bulunacak.

Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında dün (12 Mart) Diyarbakır, Urfa ve Şırnak’ta düzenlenen ev baskınlarında aralarında avukatların da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Avukatların gözaltına alınmasına ilişkin bugün Urfa, Diyarbakır, İstanbul, Ankara ve Adana’nın aralarında olduğu birçok ilde protesto eylemleri yapıldı.

Ancak Ankara’da yapılmak istenen eyleme polis müdahale etti.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Ankara Şubesi, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şubesi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi, Toplumsal Hukuk ve Demokrasi İçin Hukukçular Ankara Adliyesi önünde bir araya geldi.

“Savunmayı Savunuyoruz” pankartını açan avukatların eyleminde ÖHD Ankara Şube Başkanı avukat Şevin Kaya’nın ortak basın açıklamasını yapmaya başladığı sırada polis müdahale etti.

Müdahalede darp edilen altı avukat, darp raporu almak üzere hastaneye gitti. Avukatlar darp raporunu aldıktan sonra suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Polisin yapılmasını engellediği açıklamada şunlar ifade ediliyordu:

“Yargının AKP- MHP iktidarının tahakkümü altına alınmış olmasının en görünür olduğu dönemi yaşıyoruz. Bu dönemde özgürlükçü ve devrimci avukatların varlığı bir tehdit olarak algılanmakta, hak savunucusu avukatların mesleki faaliyetleri kriminalize edilmektedir.
“Avukatlık kanundaki soruşturma usullerine ve Ceza Muhakemesi Kanundaki çağrı usullerine uymadan avukatları şafak baskını ile ev ve işyerlerini arayarak gözaltına almaya çalışmak kabul edilemez bir uygulamadır. Özgürlükçü ve devrimci avukatlar, uygulanan bu düşman hukuku karşısında adalet arayışından hak savunuculuğundan asla vazgeçmeyeceklerdir.
“Savunma hakkına dönük hukuksuz saldırılar durdurulmalı ve gözaltına alınan tüm meslektaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır.”

Üç ilde avukat ve siyasetçilere gözaltı, HDP’den tepki




Önceki Haber
"AKP siyasi çıkar çabasına girmemeli, bu bir halk sağlığı meselesi"
Sonraki Haber
Sağlık çalışanları ve yurttaşlara öneriler: 'Corona'dan nasıl korunulur?