Ana SayfaDünyaMülteciler salgın tehdidi altında, BM’den Yunanistan’a çağrı

Mülteciler salgın tehdidi altında, BM’den Yunanistan’a çağrı

HABER MERKEZİ – Yunanistan’da hem adalardaki hem de ana karadaki mülteci kampları Corona virüsü nedeniyle tehdit altında. Birleşmiş Milletler bu nedenle ülkedeki kapasitesini fazlasıyla aşan mülteci kamplarının boşaltılması çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Corona virüsü tehdidi nedeniyle Yunanistan’daki kapasitesini fazlasıyla aşan mülteci kamplarının boşaltılması çağrısını yaptı.

DW’nin aktardığına göre, Sözcü Boris Cheshirkov insanların riskli koşullarda, sıkışık ve hijyenin yeterli olmadığı ortamda yaşadıklarına dikkat çekti.

Moria’da durum daha da kötü

Özellikle 3 bin kişilik kapasitesi olmasına rağmen 20 bin sığınmacının yaşadığı Midilli adasındaki Moria kampında durumun daha da kötü olduğuna vurgu yapılıyor.

Dünya Doktorları Derneği Midilli sorumlusu Dimitris Patestos, kışın ardından birçok kişide öksürük, beslenme yetersizliği ve çeşitli hastalıklar görüldüğünü, bu nedenle Moria’da olası bir salgının çok kötü sonuçları olacağını belirtiyor.

Yunanistan adaları Midilli, Sisam, Sakız, İleryoz ve İstanköy adalarındaki kamplarda yaklaşık 40 bin sığınmacı barınıyor. Bunların toplam kapasitesi ise 6 bin kişi.

Yunanistan devletinin aldığı karara göre ülke vatandaşları gibi sığınmacılar da yalnızca zorunlu durumlarda dışarı çıkabiliyor.

Saatte en fazla 100 kişinin dışarı çıkmasına izin verilirken, grup halinde dolaşmak yasak. Doktor muayenesi ve alışverişe gitmek isteyen sığınmacıların polisten izin alması gerekiyor.

Midilli adasında şimdiye kadar iki Corona virüsü vakasına rastlandı. Bu vakaların Moria kampına uzak bir noktada olduğu söyleniyor.


Mülteciler salgına terk ediliyor: Ne kalacak evleri ne koruyacak mesafeleri var

Portekiz’den ‘Corona’ süresince mültecilere eşit hak ve hizmet


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye, 10 bin vaka sayısına en hızlı ulaşan ülke
Sonraki Haber
İşçi Filmleri Festivali internet üzerinden gerçekleştirilecek