Ana SayfaToplumsal CinsiyetNadira Kadirova’nın şüpheli ölümüyle ilgili soruşturmaya takipsizlik

Nadira Kadirova’nın şüpheli ölümüyle ilgili soruşturmaya takipsizlik

HABER MERKEZİ – AKP’li Şirin Ünal’ın evinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Nadira Kadirova’nın ölümüne ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın Ankara Çankaya’da bulunan evinde çalışan Özbekistanlı Nadira Kadirova’nın 23 Eylül 2019’da vekile ait silahla yaşamına son verdiği öne sürülmüştü.

İntihar ettiği ileri sürülen Kadirova’nın elinde atış izi bulunmamış, ailesi de şüpheli ölümümün araştırılmasını istemişti.

Kadirova’nın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararında, “Genç kızın intihar ettiği, onu intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren ve intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi ya da kişilerin bulunmadığı anlaşılmıştır” denildi.

Kadirova’nın otopsi raporunda cinsel saldırı izine ulaşılamadığı, not defteri ve 2 intihar notu değerlendirildiğinde olay öncesinde intihara karar verdiği ileri sürüldü.

Ne olmuştu?

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Kadirova’nın ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada ‘silahla gerçekleştirilmiş bir intihar’ ifadesini kullanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan da bir açıklama gelmişti. Yazılı yapılan açıklamada, olay yerinde inceleme ile otopsi işlemlerinin yapıldığı, ayrıca AKP’li vekil Ünal’ın ifadesi ile parmak izinin alındığı duyurulmuştu.

Kadirova’nın yakın bir arkadaşı ise olaydan önce ev işçisi kadının kendisine Ünal’ın tacizine uğradığını ve kendini öldürmeyi düşündüğünü söylediğini öne sürmüştü.

Diğer yandan Kadirova’nın ailesinin avukatı Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Müjde Tozbey Erden, ailenin avukatlığından istifa ettiğini açıklamıştı.

Nadira Kadirova’nın ağabeyi ise “Kardeşimin ölümü ile alakalı şüpheler var, bu dosya kapatılmasın” çağrısında bulunmuştu.

Adli Tıp, Kadirova’nın ölümüne ilişkin raporu Şubat 2020’de tamamlamıştı.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre Kadirova’nın “bitişik atış yapmak suretiyle göğüs bölgesinin 5-6 santimetre üzerine isabet eden mermi neticesi öldüğünün”, dolayısıyla “olayın intihar olduğunun değerlendirildiği” bilgisine yer verilmişti.


Adli Tıp’a göre Nadira Kadirova’nın ölüm sebebi ‘intihar’


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Havva Zor: Ben ölseydim ‘namus temizlendi’ olacaktı, o öldü ‘vahşet’ dediler
Sonraki Haber
HDP'nin yeni sözcüsü Ebru Günay