Ana SayfaGüncelNedeni ‘Corona’: Yeni Yaşam matbaa baskısına ara verdi

Nedeni ‘Corona’: Yeni Yaşam matbaa baskısına ara verdi

HABER MERKEZİ – Yeni Yaşam Gazetesi, Covid-19 salgını nedeniyle matbaa baskısına ara verdiğini ve yayınına internet sitesi üzerinden devam edeceğini açıkladı. Yapılan açıklamada, “Sağlıklı koşullar oluştuğunda yeniden ve bu kez daha güçlü bir şekilde karşınızda olacağız” denildi.

Yeni Yaşam Gazetesi, yeni tip Corona virüsünün yol açtığı Covid-19 salgını nedeniyle matbaa baskısına ara verdiğini duyurdu.

“Biz veda yazılarına değil, başlangıç yazılarına alışkınız” vurgusunda bulunan gazetenin editöryası, ‘zorunluluktan olduğu kadar sorumluluktan da kaynaklanan çok özel bir durumla karşı karşıyayız’ diyerek salgına dikkat çekti.

“Bu koşullar altında, editörlük, grafik tasarım, teknik işler, matbaa, dağıtım ve mutfak dâhil olmak üzere birçok insanı zorunlu olarak aynı mekânda tutan, onların her gün toplu ulaşım araçlarıyla kuruma gidip geldiği bir çalışma düzenini sürdürmeyi doğru bulmuyoruz” denilen açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“Gönüllü bir ruhla yıllardır özgür basın geleneğine emeğini katan bütün arkadaşlarımızın her biri bizim için çok değerlidir ve onların yaşamını, ailelerini tehlikeye atacak bir çalışma düzenini sürdürmek artık sorumlu bir davranış değildir.
“Birbirine yoldaşlık ve kader arkadaşlığı bağlarıyla bağlanmış olan bizler, çark dönsün de çalışanlar ne olursa olsun diye düşünen ana akım medya patronlarının anlayışıyla davranamayız.”

Bugünden itibaren, sağlıklı koşullar oluşana kadar gazetenin matbaa baskısına ara veren Yeni Yaşam, “Haberciliğimizi internet sayfamız üzerinden sürdürme kararındayız” dedi.

Yayına internet sitesi üzerinden devam

Gazetenin yayınının ise Yeni Yaşam’ın internet sitesi üzerinden devam edeceği belirtilen açıklamada, “Ayrıca bu süreçte, sembolik anlamda ve arşiv amacıyla gazetemizin belli sayfalarını PDF formatında hazırlayacak ve yine web sayfamızda yayına vereceğiz” denildi.

Yeni Yaşam’ın basılı gelenekten de kopmayacağı vurgulanarak, “Sağlıklı koşullar oluştuğunda yeniden ve bu kez daha güçlü bir şekilde karşınızda olacağız. Ape Musa’nın çocukları asla veda etmez; bizim asıl işimiz ‘merhaba’dır” diye belirtildi ve bunun çok uzun sürmeyeceği kaydedildi.


Yeni Yaşam’ın internet sitesine BURADAN ulaşabilirsiniz. Gazetenin Twitter ve Facebook hesaplarını da takip edebilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yargıtay Başkanlığı'na Mehmet Akarca seçildi
Sonraki Haber
Canlı Blog | Corona virüsü salgınında son gelişmeler