Ana SayfaGüncelÖcalan ve İmralı’daki diğer iki tutuklu aileleriyle görüştü

Öcalan ve İmralı’daki diğer iki tutuklu aileleriyle görüştü

HABER MERKEZİ – Asrın Hukuk Bürosu, İmralı Cezaevi’de tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan ile Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş’ın, aileleri ile bugün bir görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu görüşme, beş gün önce İmralı Adası’nda çıkan yangının ardından gerçekleşmiş oldu.

PKK lideri Abdullah Öcalan ile Ömer Hayri Konar, Veysi Aktaş ve Hamili Yıldırım’ın tutuklu olduğu cezaevinin bulunduğu İmralı Adası’nda 27 Şubat günü sabah saatlerinde yangın çıkmıştı.

Bursa Valiliği öğle saatlerinde yangının kontrol altına alındığını açıklarken, Öcalan’ın avukatlığını yapan Asrın Hukuk Bürosu yangınla ilgili yazılı açıklamalar yapmıştı.

İlk açıklamada “Müvekkillerimizin sağlık durumları ile cezaevi koşullarının gözlemlenmesi ve kaygılarımızın giderilmesi amacıyla derhal görüşmemizin sağlanması için Adalet Bakanlığı’na ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunduk” denilmişti.

İkinci açıklamada ise “Maalesef müvekkillerimizin sağlık ve can güvenliklerine ilişkin herhangi bir bilgiye sahip değiliz. Tutulma koşullarını yerinde denetlemek amacıyla yasal hakkımız olan avukat ve aile görüşünün ivedilikle sağlanması zorunluluk arz etmektedir” ifadeleri kullanılmıştı.

Bugüne kadar avukatların yaptıkları görüş başvurularına yanıt verilmezken, yangından beş gün sonra Asrın Hukuk Bürosu’ndan açıklama geldi.

Açıklamada, İmralı Cezaevi’nde tutulan müvekkilleri Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş’ın aileleriyle bir görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.

Öcalan’la görüşmeler

Abdullah Öcalan, HDP Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevleri sürerken avukatlarıyla 8 yıl aradan sonra ilk kez görüşebilmişti.

2 Mayıs 2019’da gerçekleşen görüşmeyi takip eden görüşmelerde Öcalan’ın çağrısı üzerine aylardır süren açlık grevleri ile ölüm oruçları sonlandırılmıştı.

Öcalan 2 Mayıs’ı takiben 22 Mayıs, 12 Haziran ve 18 Haziran’da gerçekleşen avukat görüşlerinde “çözüm” mesajları vermişti.

Ancak 23 Haziran yerel seçimlerinin ardından görüşmeler yine askıya alınmıştı. Ne avukatlar ne de aile yaklaşık 2 aydır İmralı’ya gidemiyordu.

Son olarak Öcalan’ın avukatları Newroz Uysal ve Rezan Sarıca’nın, İmralı Cezaevi’ne giderek müvekkilleriyle bir görüşme gerçekleştirdiği 7 Ağustos 2019’da kamuoyuna duyurulmuştu.

Avukatların son görüşmenin yapıldığı 7 Ağustos’tan bu yana müvekkilleriyle görüşmek için yapmış olduğu hiçbir başvuruya olumlu ya da olumsuz yanıt verilmedi.




Önceki Haber
Nedeni Corona virüsü: Fed faiz indirimine gitti
Sonraki Haber
ABD: Türkiye'ye İdlib için mühimmat desteği vermeye hazırız