Ana SayfaGüncelÖlüm orucundaki Bölek’in annesi: Durum kritik, ne yapılacaksa bir an önce yapılsın

Ölüm orucundaki Bölek’in annesi: Durum kritik, ne yapılacaksa bir an önce yapılsın

HABER MERKEZİ – Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in annesi Aygül Bilgi, kızı ve İbrahim Gökçek’in durumunun kritik olduğunu belirterek, “Her insanın belli bir yere kadar dayanıklılığı var. Onun ötesi artık insanüstü bir dayanıklılığa bağlı. Ne yapılacaksa bir an önce yapılsın” dedi.

Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’in açlık grevini ölüm orucuna dönüştürdükleri eylemleri İstanbul Küçükarmutlu’daki Direniş Evi’nde sürüyor.

Açlık grevi eylemini 213’üncü gününde ölüm orucuna dönüştüren Helin Bölek’in eylemi 284. gününde.

Tutuklu bulunduğu Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde açlık grevi eylemini 199’uncu gününde ölüm orucuna çeviren ve 24 Şubat’ta tahliye edilen İbrahim Gökçek’in eylemi ise 287. gününde.

Bölek’in annesi Aygül Bilgi, insan hakları aktivistlerinin devlet yetkilileri ile yaptıkları görüşmede yetkililerin, “Açlık grevini bıraksınlar, talepleri değerlendirelim” söylemini hatırlatarak, “Bırakmaları için senin talepleri kabul etmen gerekiyor” dedi.

JinNews’e konuşan Bilgi, 2017 yılında KHK ile işten atılan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işten çıkarıldıktan sonra başlattığı ölüm orucunu hatırlatarak, “O zamanda yine bir heyet yetkililerle görüşmüştü. Bülent Arınç eylemi bıraksınlar değerlendirelim demişti” ifadelerini kullandı.

“Şimdi de bizim çocuklarımız için aynı tavrı sergiliyorlar. Yok, öyle bıraksın değerlendirelim diye. Bırakmaları için senin talepleri kabul etmen gerekiyor. Konser yasağı kaldırılsın. Konserler keyfi bir şekilde yasaklanmasın. Evet, şimdi virüs var toplu olarak bir konser verilmesi zaten mümkün değil. Ama bunun taahhüdünü verecek. Şuan zaten toplum sağlığı nedeniyle isteseler de bir konser veremezler. Salgın varken konser verilmesini bizde istemeyiz. Ama en azından konser yasağının kalktığına dair taahhüt versinler.”

Bölek ve Gökçek’in sadece sıvı alabildiklerini dile getiren Aygül, “Her insanın belli bir yere kadar dayanıklılığı var. Onun ötesi artık insanüstü bir dayanıklılığa bağlı. Onlarda şuan kritik aşamada. Ne yapılacaksa bir an önce yapılsın” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Corona' günlerinde 70 yaşındaki hak savunucusunun tahliye başvurusu bekletiliyor
Sonraki Haber
Tüm Çalışanlar İçin Sağlık Platformu kuruldu