Ana SayfaGüncelÖlüm orucundaki Grup Yorum üyeleri hakkında zorunlu hastaneye yatış kararı

Ölüm orucundaki Grup Yorum üyeleri hakkında zorunlu hastaneye yatış kararı

HABER MERKEZİ – Ölüm orucundaki Grup Yorum üyelerinin kaldıkları evi basan polisler, Helin Bölek ile İbrahim Gökçek’i zorla hastaneye götürdü. Bölek ve Gökçek’in avukatları, 18. Sulh Hukuk Hakimliği’nin müvekkilleri hakkında zorunlu yatış kararı verdiğini açıkladı.

Grup Yorum üyelerinin ölüm orucu eylemlerini sürdürdükleri İstanbul Sarıyer Küçük Armutlu’daki Direniş Evi, gece saat 03.00’te polislerce basıldı.

Eylemlerinin 265’inci gününde olan Helin Bölek ve 268’inci gününde olan İbrahim Gökçek, polisler tarafından zorla gözaltına alındı.

Grup Yorum’un Twitter hesabından duyurduğu baskında Bölek’in annesi Aygül Bilgi ile evde bulunan Kübra Sünnetçi’ye ters kelepçe takıldığı, evde arama yapıldığı belirtildi.

Bölek ile Gökçek’in Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldüğü açıklandı.

Bölek’in “Zorla müdahaleyi kabul etmiyorum” diye beyanda bulunduğu belirtildi

Grup Yorum, sosyal medya üzerinden Gökçek’in konuşmasını yayınladı. Gökçek, “Grup Yorum’u kimse susturamaz” diyor.

‘Zorla müdahale’ye tepkiler

Grup Yorum üyelerinin zorla hastaneye götürülmelerine tepki gösteren HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ‘zorla müdahale’nin riskine dikkat çekti.

Adli tıp uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı da zorla müdahalenin Grup Yorum üyelerinin sağlıklarını olumsuz etkileyebileceğini vurguladı:

“Akıl alır gibi değil! Helin ve İbrahim’i ev basıp almak ne demek? Zaten uzamış açlık nedeniyle sağlık durumları ortada. Böyle bir muameleye maruz kalmak sağlıklarını daha da olumsuz etkileyecektir. Beslenmeyi kabul etmeyen bir insana zorla müdahale de bu olumsuzluğu artıracaktır.”

‘Zorunlu yatış’

Bölek ve Gökçek’in avukatları, ”18. Sulh Hukuk Hakimliği, müvekkillerimiz İbrahim Gökçek ve Helin Bölek’in Sağlık Bakanlığı’nın talebi üzerine zorunlu yatışına karar verdi” açıklaması yaptı.

Kritik eşik çoktan aşıldı

Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’in açlık grevini ölüm orucuna dönüştürdükleri eylemleri sürüyor.

Açlık grevi eylemini 213’üncü gününde ölüm orucuna dönüştüren Helin Bölek’in eylemi 265. gününde.

Tutuklu bulunduğu Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde açlık grevi eylemini 199’uncu gününde ölüm orucuna çeviren ve 24 Şubat’ta tahliye edilen İbrahim Gökçek’in eylemi ise 268. gününde.

Bölek ve Gökçek konser yasaklarının sonlandırılması, İçişleri Bakanlığı tarafından gösterildikleri ‘arananlar listesi’nden çıkarılmaları ve İdil Kültür Merkezi üzerindeki baskılara son verilmesi talebiyle ölüm orucunda.

İki isim de kritik eşiği çoktan aşmış durumda.

Previous post
Bakan Koca: Salgın yok, Corona'ya karşı ulusal mücadele vereceğiz
Next post
Dünya Sağlık Örgütü Corona virüsünü pandemi ilan etti