Ana SayfaGüncelPera Film’den online kısa film seçkisi: “Evde Tek Başına”

Pera Film’den online kısa film seçkisi: “Evde Tek Başına”

HABER MERKEZİ – Pera Müzesi Film Programları, Corona virüsü salgını nedeniyle evde kalmanın tavsiye edildiği bu dönemde, yeni film seçkisi “Evde Tek Başına”yı internet üzerinden gösterime sunuyor. Bu seçki, Nisan ayı sonuna kadar müzenin web sitesi üzerinden izlenebilecek.

Pera Film, yeni tip Corona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle evde kalıp fiziksel mesafeyi korumanın önerildiği bu dönemde, yeni film programını internet üzerinden gösterime sunuyor.

“Evde Tek Başına” başlıklı seçki, gündelik yaşam pratiklerimiz ile etkisinden çıkamadığımız duygu ve durumları hatırlatan 7 kısa filmden oluşuyor.

Online film programına, 30 Nisan’a dek Pera Müzesi web sitesinden erişilebilir.

Hangi filmler var?

Oh Willy…

Yönetmenler: Emma de Swaef, Marc James Roels
2012, 17′, diyalogsuz

Willy, çocukluğunu geçirdiği natüralist topluluğa geri döner, hasta annesi de yanındadır. Annesinin ölümü üzerine ormana kaçar, ancak anılar peşini bırakmaz. Kendini kaybederek mutlak aşkı bulacaktır. Willy’nin hikâyesi aslında herkesin hikâyesidir. Annesine vedası, yetişkinliğe geçişi, pişmanlıkları, söylemediği ve yapmadığı şeyler… Hepsi sürdürülemez bir burgaç olup yeniden karşısına çıkar, tek çözüm ise evrenin boşluğuna doğru kanat açmaktır. Tıpkı filmdeki karakterleri, çevreyi ve evreni oluşturan yün gibi narin ve dokunaklı olan Oh Willy…, animasyonun cansız nesneleri duygulara dönüştürmedeki olağanüstü becerisinin bir başka kanıtıdır.

Üst (Over)

Yönetmen: Jörn Threlfall
2015, 14′, diyalogsuz

2015 yılında Palm Springs Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’nü kazanan, Jörn Threlfall’ın sıra dışı kısası Üst, ters kronoloji kullanan anlatımıyla, sessiz sakin bir banliyöde bir suç mahali yaratan olayların izini sürer. Dingin bir tempoyla akıp son derece güçlü ve vurucu bir sona varan Üst, internet izleyicilerinde sık görülmeyen türden bir sabır talep eder. Bu sessiz sakin mahallede ne yaşanmaktadır? Bir cinayet mi, vur kaç mı, kaza mı? Gerçek hem derinlikli, hem de hiç beklenmediktir.

Balık Havuzu (Fish Pond)

Yönetmen: Ezgi Kaplan
Oyuncular: Esme Madra, Nazlı Bulum, Efe Tunçer, Nadir Sönmez, Ulaş Tuna Astepe
2015, 17′, Türkçe; İngilizce altyazılı

Bir grup arkadaş, aralarından birinin şehirden uzaktaki yazlık evine tatile gider. Eve ulaştıklarında beklenmedik bir misafirle karşı karşıya kalırlar.

Merkür

Yönetmenler: Melis Balcı, Ege Okal
Seslendirenler: Alexander Christie-Miller, Ekmel Ertan, Ege Okal, Lara Ögel, Damla Pehlevan
2015, 5′, Türkçe, İngilizce; İngilizce altyazılı

Galeride asistanlık yapan genç bir sanatçı, sanat fuarı çıkışında çalıştığı galerinin sahibi ile lüks bir akşam yemeğine gider. Masaya, galeri sahibinin arkadaşları olan koleksiyoner, sanat kurumu direktörü ve küratör dahil olur. Genç sanatçı, sanat dünyasının önemli figürleriyle geçirdiği bu gecede masayı gözlemler ve diyaloglara her katılımında hayal kırıklığına uğrar.

Hoşgeldin Lenin (Welcome Lenin)

Gerçekleştirenler: Begüm Özden Fırat, Aylin Kuryel, Ahmet Murat Öğüt, Emre Yeksan
2016, 20′, Türkçe; İngilizce altyazılı

Hoşgeldin Lenin, 1991’de SSCB’nin dağılması ile birlikte atılan heykellerden biri olduğu düşünülen, yaklaşık iki sene boyunca Karadeniz’de yolculuk etmiş ve sonunda belediye binasındaki tozlu depoda “korunma” altına alınmış Lenin heykelinin hikâyesini anlatıyor.

Carlotta’nın Yüzü (Carlotta’s Face)

Yönetmenler: Valentin Riedl, Frédéric Schuld
2018, 5′, Almanca; Türkçe altyazılı

Yüz körü olmak nasıl bir şeydir? Carlotta çocukluğundan beri insanların bir yüzü olduğunu düşünmemiştir. Hatta kendi yüzünü bile tanımamaktadır. Yıllar sonra, beyninde nadir görülen ve tedavisi olmayan eksiklikten haberi olur. Her şeye rağmen kendini tanımasını sağlayan şey sanat olacaktır.

Atıl, Akıntı (Idle, Torrent)

Yönetmen: Alex Moy
2019, 2′, diyalogsuz

Zor zamanlarda geçen bir kişisel gelişim hikâyesi olan Atıl, Akıntı, ataletin huzursuzluğu içindeki bir öznenin izini süren soyut bir animasyondur.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Canlı blog | Türkiye ve dünyada 'Corona'da son durum
Sonraki Haber
AKP’nin infaz yasası: ‘Cinsel’ suçlara indirim, siyasiler kapsam dışı