Ana SayfaGüncelRTÜK’ün yeni üyesi CHP’den Okan Konuralp

RTÜK’ün yeni üyesi CHP’den Okan Konuralp

HABER MERKEZİ – CHP kontejyanından RTÜK üyeliğine Kemal Kılıçdaroğlu’nun iletişim koordinatörü Okan Konuralp seçildi.

Meclis Genel Kurulu’nda, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi için dün (11 Mart) seçim yapıldı.

Oylama sonucunda RTÜK’ün yeni üyesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iletişim koordinatörü Okan Konuralp oldu.

Adaylardan Okan Konuralp 274, daha önceden RTÜK adaylığı düşürülen Faruk Bildirici ise 133 oy aldı. 19 oy ise geçersiz sayıldı.

Bildirici’den açıklama

Faruk Bildirici, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, üyeliğinin hukuksuz biçimde düşürülmesine karşı mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

“RTÜK’te bulunduğum 3.5 ay içerisinde liyakatsizliğin, partizanlığın, hukuksuzluğun, kamu kaynaklarına göz koymanın ve dost ahbap ilişkilerinin kurumu getirdiği noktayı gördüm. İşlevsiz hale getirilmiş kurumun etkin hale gelmesini ve şeffaflığını sağlamaya çalıştım.
Yanlışlık ve hukuksuzluklara gözümü kapamadım; Başkanın birden çok yerden maaş almasına ve şaibeli işlemlerine karşı çıktım. Bunun üzerine RTÜK Başkanı, aleyhimde asılsız haberler yaptırarak itibar suikastine girişti. Sonra da her daim yanında olan parmaklarla üyeliğimi düşürdü. Ama TÜRKSAT’tan istifa ederek mücadelemin haklılığını kabul etmek zorunda kaldı.
TBMM’de bugün yapılan seçimde beni yeniden aday göstererek RTÜK’teki mücadeleme sahip çıkan CHP’ye teşekkür ederim. Yeni üye seçilen Okan Konuralp’e de başarılar dilerim… Görevini yapmış olmanın gönül rahatlığı içindeyim. Üç ayrı dava açtım. Hukuksuzluklara ve çağdışı işlemlere her zaman olduğu gibi itiraz etmeye, mücadeleye devam edeceğim.”

Okan Konuralp kimdir?

1973 Adapazarı doğumlu olan Okan Konuralp, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu.

1998’de Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Programını tamamladı. Tempo dergisi ve Hürriyet’te parlamento muhabirliği yapan Konuralp, diyanet ve İslami hareketler, Kürt meselesi, azınlıklar konularında çalışmalar yürüttü, yazı dizileri hazırladı.

Konuralp, 2015’ten bu yana CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İletişim Koordinatörlüğü görevini yürütüyordu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ferdi Sabit Soyer: Birleşik Federal Kıbrıs’ı savunuyoruz
Sonraki Haber
AYM: Sendika.org’un erişime engellenmesi ifade özgürlüğü ihlali