Ana SayfaGüncelRûken Tekeş kısa filmi “Hevêrk”i ücretsiz olarak yayınladı

Rûken Tekeş kısa filmi “Hevêrk”i ücretsiz olarak yayınladı

HABER MERKEZİ – Rûken Tekeş, “Hevêrk” adlı kısa filmini Corona virüsü salgını nedeniyle ücretsiz olarak yayınladı.

Yönetmen Rûken Tekeş, ilk kısa filmi olan “Hevêrk”i (Çember/The Circle) ücretsiz olarak yayınladı.

Tekeş, Corona virüsü salgınına karşı karşıya kaldığımız ve çoğunlukla vaktimizi evlerimizde geçirmeye çalıştığımız bu günlerde sinemaseverleri sevindirecek bir karara imza atmış oldu.

Bugüne kadar ücretli olarak yayında olan “Hevêrk”, filmin Facebook sayfasında ve Vimeo’da ücretsiz olarak izlenebiliyor.

Film hakkında

200’den fazla festivalde gösterilen 2016 yapımı “Hevêrk”, 30. Avrupa Film Ödülleri’nde En İyi Kısa Film adayları arasında yer almıştı.

Ezidilerin inançları nedeniyle karşılaştığı ayrımcılığa ve zulme ışık tutan film, Mezopotamya’da bir ilkokulda geçiyor ve bu toplumsal sorunu ilkokul öğrencisi Zelal’in yaşadıkları üzerinden anlatıyor.

Görüntü yönetmenliğini Deniz Eyüboğlu’nun, kurgusunu Özcan Vardar’ın yaptığı filmin müziklerinde Kardeş Türküler’in imzası bulunuyor.

Hasankeyf’te yaşayan çocukların rol aldığı filmin başrollerinde Delila Kaya, Emircan Kaya, Şehmuz Demirtaş ve Müfit Aytekin yer alıyor.

Senaryosunu da Rûken Tekeş’in kaleme aldığı film, Tekeş’in ilk uzun metrajlısına da konu olan şimdilerde baraj suları altında bırakılan Hasankeyf’te çekilmişti.


IDFA, festival tarihinden 300 filmi erişime açtı


Karınca, FilmLoverss



Önceki Haber
Anarko-feminizm üzerine: “Sessiz Rivayetler”
Sonraki Haber
Corona virüsü ve gözetim toplumu: Ya karşılıklı dayanışma?