Ana SayfaGüncelSaldırıya uğramışlardı: Sputnik çalışanı üç gazeteci serbest bırakıldı

Saldırıya uğramışlardı: Sputnik çalışanı üç gazeteci serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Sputnik Haber Ajansı Türkiye servisinde çalışan ve dün gece evlerine saldırı girişiminde bulunulduktan sonra gözaltına alınan üç gazeteci serbest bırakıldı.

Ankara’da dün (29 Şubat) gece saat 22:30 sıralarında, Sputnik’in Türkiye servisinde çalışan üç gazetecinin evlerine, 15-20 kişilik gruplar tarafından saldırı girişimi olmuştu.

‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atan saldırganlar, gazetecileri tehdit etmiş bir süre sonra da olay yerinden uzaklaşmıştı.

Saldırı girişimine dair soruşturma başlatılırken, söz konusu gazetecilerin gözaltına alındığı belirtildi.

Gazetecilerin, Sputnik’te yayınlanan “Çalıntı eyalet: Hatay 80 yıl önce neden Fransa tarafından Türkiye’ye verildi” başlıklı haber nedeniyle gözaltına alındığı kaydedildi.

Gözaltına alınanların Sputnik Ankara Temsilciliği’nden bir editör ve iki muhabir olduğu aktarıldı.

Konuya ilişkin Twitter üzerinden paylaşım yapan CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, gazetecilerin dün gece şikayet için gittikleri karakolda gözaltına alındıklarını bildirdi

Gazeteciler ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Üç gazeteci daha gözaltına alınmıştı

Öte yandan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri İdris Sayılğan ve Naci Kaya, İdlib’deki saldırının ardından Türkiye’nin Avrupa’ya gitmek isteyen mültecileri engellemeyeceği mesajıyla hareketlenen sınır kenti Edirne’de haber takibindeyken gözaltına alınmıştı.

Suriye’de yaşanan gelişmeleri yakından takip eden gazeteci ve yazar Alptekin Dursunoğlu ise İstanbul’da gözaltına alınmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sputnik Türkiye'nin Genel Yayın Yönetmeni serbest
Sonraki Haber
Gazeteciler Sayılğan ve Kaya'nın gözaltı süreleri uzatıldı