Ana SayfaGüncelSancar’dan çağrı: Savaşa yüksek sesle ‘hayır’ demeliyiz

Sancar’dan çağrı: Savaşa yüksek sesle ‘hayır’ demeliyiz

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Sancar, ‘demokrasi, barış ve özgürlük isteyen’ tüm kesimlerle temel ilkeler etrafında bir araya gelmeye hazır olduklarını belirterek, “Savaşa yüksek sesle ‘hayır’ demeliyiz” diye konuştu. Ayrıca Sancar, mültecilerin içine sokulduğu duruma karşı “güçlü bir halk hareketi örmek zorundayız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 23 Şubat’ta düzenlediği 4. Olağan Kongresi sonrası ilk Meclis grup toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan partinin yeni Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, önceki eş genel başkanlar ve görevi devraldığı Sezai Temelli’ye teşekkür ederek söze başladı.

“Biz demokratik siyasette ısrar ettiğimiz için baskıların hiçbirine boyun eğmedik. Siyaset bizim için ikbal meselesi değildir, ateşten gömlektir” diyen Sancar, “Onurla giyeriz o gömleği. Halkımızın verdiği onay ile bu ülkeye barış ve demokrasi getirmek için bu görevi üstleniyoruz” diye belirtti.

Tek muhataplarının toplum olduğunu söyleyen Sancar, “Türkiye’nin demokratları, vicdanlı, ahlaklı insanları, emekçileri kadınları gençleri, gelin barış mücadelesini büyütelim. Ona barışı hep birlikte dayatalım, yapmıyorsa o iktidarı değişelim. Ama hep birlikte” dedi.

Partisi tarafından daha önce dillendirilen ‘Demokrasi İttifakı’na da değinen Mithat Sancar, “Her kuruluşu muhatap alıyoruz, muhalefet partileri de muhatabımızdır. Biz hiçbir zaman kapalı kapılar ardında müzakere yapmadık. Çağrımız açıktır, tutumumuz şeffaftır. Demokrasi, barış ve özgürlük isteyen herkesle, temel ilkeler etrafında bir araya gelmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Sancar, konuşmasının devamında ise İdlib’deki son duruma değinerek şunları söyledi:

“Ölen askerler, siviller hepsi insanlığımızı eksiltiyor. Bu savaşa yüksek sesle ‘hayır’ demeliyiz. Lütfen hiç kimse şantajlara, tehditlere aldırmasın. Çünkü bugün sessiz kalırsak yarın daha büyük bedeller ödeyeceğimiz tarihin pek çok tecrübesi ile kanıtlanmıştır.
“Biz biliyoruz savaş ne demektir, savaş başlayınca kimler kazanır, kimler kaybeder… Biz biliyoruz ki savaş başlayınca ilk kazanan savaş tüccarları olur. Biz biliyoruz savaş başlayınca ilk kaybedenler yoksullardır, hem çocuklarını hem de ekmeklerini kaybederler.”

Hükümetin dört gün önce Avrupa’ya sınırdan geçişlere müsaade edileceğini duyurması sonrasında çok sayıda mültecinin durumuna da değinen Sancar, “Mültecileri pazarlık kozu olarak ölüm yolculuğuna sürüklemek büyük vicdansızlık ama onları sınır kapılarında bekletmek, gazla, mermiyle müdahale etmek de vicdansızlıktır” diye konuştu.

Sancar, mültecilere yönelik her saldırının insanlığa saldırı olduğunu vurgulayarak, “Bu konuda güçlü bir halk hareketi örmek zorundayız” dedi.


Meclis’te İdlib oturumu: Kapalı kapılar ardında tartışılacak

Türkiye’nin sınırlarında insani kriz: “Bütün sınırlar açılmalı”

HDP’de yeni dönem: Merkez Yürütme Kurulu belirlendi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
65 yaş üzeri ücretsiz İstanbulkart'ın geçerlilik süresi 31 Mart'ta doluyor
Sonraki Haber
İstanbul'da Las Tesis dansı yapan altı kadın hakkında hapis istemi