Ana SayfaEğitimSelçuk’tan “idam” videosu açıklaması: Gözden kaçmış, ben de onaylamıyorum

Selçuk’tan “idam” videosu açıklaması: Gözden kaçmış, ben de onaylamıyorum

HABER MERKEZİ – Uzaktan eğitim kapsamında çocuklara Adnan Menderes’in idamını anlatan filmin gösterilmesine tepkiler gelmesi üzerine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir açıklama yaptı. Videonun “gözden kaçtığını” söyleyen Selçuk, “Bu yoğun süreçte, üzülerek ifade ediyorum ki, görev dağılımında kendilerine güvenerek denetleme ihtiyacı duymadığım ekibin hazırladığı etkinlik saati görüntülerini ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum” dedi.

Okulların Corona virüsü nedeniyle kapatılması üzerine televizyon ve internet üzerinden yapılacağı duyurulan uzaktan eğitime bugün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un verdiği ilk dersle başlandı.

Açılış dersinin hemen ardından TRT ile EBA TV üzerinden verilen uzaktan eğitim kapsamında ders arasında çocuklara, “Kilometre Taşları – Adnan Menderes” adlı kısa bir animasyon izletildi.

Filmde Menderes’in idamının çocuklara açık bir şekilde gösteriliyordu. Bu sahne kısa sürede tepki topladı.

Bunun üzerine Bakan Selçuk Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

“Ben de onaylamıyorum”

Selçuk, söz konusu videoyu kendisinin de onaylamadığını belirtti.

Selçuk, “Bu yoğun süreçte, üzülerek ifade ediyorum ki, görev dağılımında kendilerine güvenerek denetleme ihtiyacı duymadığım ekibin hazırladığı etkinlik saati görüntülerini ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum” dedi.

Videonun “gözden kaçtığını” söyleyen Selçuk, bu “birkaç dakikalık görüntünün üzerine titrediği sisteme verdiği zararı konuşuyor olmanın ne kadar rahatsız edici olduğunu” dile getirdi.


Uzaktan eğitimde çocuklara idam sahnesi izletildi




Önceki Haber
Uzaktan eğitimde çocuklara idam sahnesi izletildi
Sonraki Haber
Sabiha Gökçen’deki uçak kazası: Kaptan pilota ev hapsi şartıyla tahliye