Ana SayfaGüncelSelma Irmak hakkında beraat kararı

Selma Irmak hakkında beraat kararı

HABER MERKEZİ – Başka davadan tutuklu bulunan eski HDP milletvekili Selma Irmak, hakkında açlık grevi eylemine katıldığı gerekçesiyle ‘örgüt propagandası’ suçlamasıyla açılan davadan beraat etti.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu eski milletvekili Selma Irmak hakkında 5 Eylül 2016’da PKK lideri Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin bilgi alınması talebiyle 50 kişilik grupla girdikleri açlık grevinde “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Irmak, duruşmaya başka davadan tutuklu bulunduğu Kocaeli 1 No’lu Kadın Kapalı Cezaevi Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) katılırken, avukatı Reyhan Yalçındağ duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada konuşan Irmak, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek şunları söyledi:

“Siyasetçi olarak var olan sorunlar karşısında çözüm önerilerimizi farklı farklı yöntemlerle sunarız. Sayın Öcalan’ın 2016 yılında kalp krizi geçirdiğine dair haber yayıldı. Sağlık durumuna dair sağlıklı bir bilgi almak için o dönem 50 milletvekili açlık grevine girdik.
Herhangi bir konuşmam olmadı, slogan atmadım. Ben milletvekili olarak orada açlık grevine girdim. Yasa dışı hiçbir eylemimiz olmadı.”

Beraat kararı

İddia makamı da mütalaasında, bilirkişi raporunda yer verilen Irmak’ın eylemde herhangi bir konuşma ve slogan atmadığı tespitine yer vererek, Irmak’ın üzerine atılı “örgüt propagandası yapmak” suçunu işlemediğini belirtip, beraatine karar verilmesi talebinde bulundu.

Ardından söz alan Irmak’ın avukatı Reyhan Yalçındağ da polislerin hazırladığı her fezlekenin iddianameye ve davaya dönüşmemesi gerektiğini vurgulayarak, müvekkilinin beraatini istedi.

Verilen kısa aranın ardından mahkeme heyeti, Irmak’ın üzerine atılı suçlamayı gerçekleştirmediğine kanaat getirerek beraat kararı verdi.

Selma Irmak hakkında hazırlanan iddianamede, bir mahkeme kararı olmaksızın Demokratik Toplum Kongresi için “illegal yapılanma”, eşbaşkanı Leyla Güven için de “sözde eşbaşkan” ifadeleri kullanılmıştı.

Irmak’ın 5 yıla kadar hapsi isteniyordu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İmralı'daki aile görüşü sonrası avukatlardan açıklama
Sonraki Haber
Edirne’de gözaltına alınan Rudaw muhabiri Ankara’ya getirildi